Hoppa till sidans innehåll

Oringen 2010


Sammanfattning av Attundas insatser på Oringen-2010 i Örebro.

 

Oringen i Örebro bjöd på varierade banor. Första dagen gick i Kilsbergen där det var stenbunden och lite kuperad terräng. I de svårare banorna var kontrollerna lagda i de detaljrika partierna. Det regnade en del när vi sprang.

Den andra och tredje dagen var förlagda till Östansjö. Medelbanan var klurig där det gällde att hålla koll hela vägen. Långdistansen var uppbyggd kring en eller flera långsträckor. För många var det att springa längs kraftledningsgator som var kraftigt kuperade. Rätt brötiga områden behövde forceras. Några lyckades överlista banläggaren genom att hitta snabba vägval som rundade de kuperade partierna. Tiderna blev långa denna dag som blev den enda då solen förgyllde en tävlingsdag. En välbehövlig vilodag utnyttjade några till att ha KM i fotbollsgolf.

Den fjärde etappen bjöd på mycket trevlig terräng kring Kägleborg. Lättsprungen glesstammig skog med mestadels god sikt. Det var inte lika detaljrikt. Bitvis var kontrollerna väl gömda så det gick inte att slarva. På denna etapp fick vi Attundas första orienteringsetappseger i form av en överårig Björn-Ove som vann i H40K-klassen.

Sista etappen kommer vi att minnas för all gegga vi råkade ut för. Alla var vi blöta och leriga. Djupa vad och tröstlösa sankmarker var det att springa igenom för merparten av klasserna. Arenan var föredömlig. Klubben tog plats framför storbildsskärmen och följde avslutningen. Även denna dag lyckades vi få en etappsegrare i form av Esbjörn som även han slog till i H40K.

 

Ungdomar

Klubben hade över 40 deltagare i ungdomsklasserna. Det vara bara D11 och U1 där vi saknade representation. Flest var det i H12 där det var sju som deltog.  Resultatmässigt så var det de äldre ungdomarna som kom högst upp i resultatlistorna. Laura och Tove kom på 16:e och 21 plats i D16-klassen. Bra gick det för Erik Berzell på 12:e plats och Daniel Roos på 19:e plats i H15. En 24:e plats blev det för Martin Gelinder i H16.

 

Juniorer

Från klubben deltog åtta juniorer i O-ringen. Erik Pettersson kom på 12:e plats i H20E. Det var en glad och nöjd Erik som kom i mål efter den 4:e etappen då det gått fort fram i skogen.

 

Seniorer

En stor del av herrana höll till i klassen H40K. Här diskuterades det friskt vägval, triumfer och bommar. Här kom Björn-Ove på en 8:e plats skuggad av Esbjörn på en 10:e plats. Några äldre sprang i sina ordinarie klasser liksom några yngre i H35. Damerna var mestadels mer jämt fördelade i klasserna D35 till D45. Bästa dam blev Anki som kom 8:a i D55.

 

Lägerliv

Merparten bodde i O-ringenstaden i tält eller husvagn. En del hade lyxat till det med att bo inomhus. Marken i O-ringenstaden var söndersprucken och hård som betong när vi kom.

Sen kom regnen. Vi fick i princip två 48-timmarsregn. Det första vid etapp ett och två. Det andra vid etapp 4 och 5. Tidvis vräkte det ned. Under O-ringen kom det regnmängder på en bra bit över 100 mm. Vår campingplats låg någorlunda vettigt geografiskt bra till och vi drabbades inte av lokala översvämningar inne i tälten vilket ett stort antal deltagare drabbades av. 

Regnandet gjorde att vi bara kunde ha två klubbfikan.

Ett hejdundrande mingelparty bjöds i Petterssons förtält efter fjärde etappen för att fira Björn-Oves etappseger. I övrigt fick vi kura ihop oss i våra tält och husvagnar. De tappra som stannade för den sjätte etappen hade en avslutningssupè i två förtält till husvagnar. Efter den tredje etappen gick en stor del av klubbens yngre garde på äventyrsbadet i Gustavsvik. Vattenrutchkanor och forsar var till full belåtenhet. De glada lekarna kring tält och husvagnar begränsades av det envisa regnandet. Det var bara två regnfria kvällar.

Avslutningsvis fick husvagnar och vissa bilar i de värsta områderna dras ut av traktorer. Detta klarade vi oss ifrån. I vissa områden var det gott om täckdiken  där vattnet flödade friskt. Vägar var översvämade.

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:55 Skribent: Magnus Forshällen

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli