Hoppa till sidans innehåll

Oringen Örebro 2010 - FOTBOLLSGOLF


Vilodagen under Femdagars är numera omdöpt till AKTIVITETSDAGEN! Sagt och gjort, dags för en ATTUNDAAKTIVITET nämligen inofficiellt KM i fotbollsgolf! Fotbollsgolf undrar någon, vad är det? Jo det är ännu en av dessa underbara kombisporter som t.ex. skid-skytte och kärrfotboll. Fördelen med kombisporter är att om man är halvdålig i två sporter kan man kombinera dessa och bli helbra i en sport, fiffigt va? Hur går det då till? Jo som lång-golf d.v.s. man har en bana med en utslagsplats, gärna någon form av hinder längs banan i form av bunkrar, vattenhål, halmbalar eller takstolar…sedan ska man bara få ner bollen i hålet som är en nedsänkt betongring. Oftast 18 hål. Minst slag/sparkar vinner!

Vi var 32 stycken Attundingar och två gästspelare som klämde in oss i de bilar som stod till buds och gav oss iväg till Perras Äventyr dvs fotbollsgolfsbanan vid Norrbyås ca 15 km sydöst om Örebro. De ungdomar som var med var: Josefine Knutas, Isabelle Redzer, Alicia Redzer, Anton Daniels, Simon Martelius, Johan Martelius, Josefine Limpar, Sofia Pettersson, Martin Gelinder, Erik Berzell, Johannes Knutas, Emil Roos, Jesper Roos, Ludvig Lindén, Axel Redtzer.och Moa Leijon-Lind (Haninge). De vuxna som antog utmaningen var: Andreas Fredriksson, Johan Redtzer, Stefan Martelius, Erik Daniels, Björn-Ove Pettersson, Pelle Knutas, Uffe Gelinder, Erik Pettersson, Oscar Daniels, Henrik Hammas, Monica Roos, Christer (Roos), Roger Lindén, Anna L Pettersson, Pernilla Knutas, Maria Gelinder, Madde Limpar, och Malin Leijon-Lind (OK Kolmården, D21 superelit.)

När vi kom dit möttes vi av ett jättetrevligt par (som var Perras svärföräldrar eftersom Perra själv inte var hemma!), de försåg oss med bollar och scoore-kort och sedan var det bara att köra igång enligt konsten alla regler i olika föräldra- eller ungdoms-konstellationer. Regler ja – där fanns det lite utrymme för regeltolkningar om hur hindren skulle passeras med jag tror att alla blev nöjda till slut utom Roger (och det var nog bara för att han fick stryk av Andreas).
Nivån var förstås lite olika, vissa var riktiga precisionsspelare medan andra spred sina bollar ut i ruffen eller studsade runt mellan hindren. Något som var bra var att man kunde få bonus-slag d.v.s. avdrag på slutsumma om man träffade koskällor eller andra attiraljer upphängda i hindren. Men det var förstås inte helt lätt! Solen sken, det var en lagom temperatur, ingen blev getingstucken, ingen blev skadad (tror jag). Största risken var väl träningsvärk i magen efter alla glada garv.  Resultatet då? Ja det var ju inte så viktigt men för den inbitne siffernörden kan vi berätta att de vuxna (HD17-) slog ungdomarna (HD-16) med 115,6 sparkar/slag mot 118 i genomsnitt på rundan per person. Däremot var ungdomarna jämnare eftersom de hade bara hade en spridning på ±9,4 sparkar/slag mot de vuxnas ±17,2 så till nästa år får de vuxna se upp!
Induviduellt då? Bland ungdomarna toppade Emil Roos med 105, delade tvåor var Josefin Limpar och Erik Berzell på 106 och Johannes Knutas trea på 109 (här är vi inte så knussliga med de delade placeringarna). Hos de vuxna var det Andreas Fredriksson som tog hem segern med 90, Christer (Roos) var 2:a på 91 och Björn-Ove 3:a på 93. Prisutdelning hann vi med på till kvällsfikat som vi hade klocka åtta varje kväll om vädret tillät och vi hann med det även denna dag precis innan regnet kom, ungdomarna fick godis och de vuxna tävlade om äran vilket inte är så bara! Och alla som hade bättre än 120 kan skryta med att de slog en som springer Super-Elit!

Stor tack till alla som var med och spelade, jag tyckte det var jättekul att så många ville vara med!

PS Ej uthämtade priser tillföll arrangören! DS

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:55 Skribent: Anna Lindskoog Pettersson

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli