Hoppa till sidans innehåll

Tio-milas ungdomsstafett 2010


Tio-milas ungdomsstafett är en av de största stafetterna i Sverige med lag från många länder. I år lyckades 262 lag bli godkända i stafetten. Ungdomsstafetten består av fyra sträckor och deltagarna måste vara födda 1994 eller senare. Varje lag skall ha två tjejer och två killar. Attunda ställde upp med tre lag. Sträckorna var i turordning cirka 4,5 – 3- 4,5 - 6 km. Tävlingen var spännande och i täten skiftades det mellan olika ledarlag. En orsak till växlingarna var i vilken ordning lagen hade sina killar och tjejer. Tävlingen är pirrig, spännande och tuff. Efter start och växling fick alla en riktigt tuff stigning att tampas med. Ute i skogen var det bitvis detaljrikt. Många höjder var det att ta sig över. På sista sträckan blev det även en brant skidbacke att ta sig upp för.

Vårt första lag fick en lite trög start men på de båda avslutande sträckorna kunde Erik Berzell Martin Gelinder föra upp laget till en åttonde plats. Grabbarna tog in kring nio minuter på täten och var bara en dryg minut efter vinnarlaget. Erik började med att ta in 101 platser. Martin tog 22 platser till på den avslutande sträckan.

Andralaget hamnade på 50.e plats. De hade en mer jämn utveckling mellan sträckorna och hade platssiffrorna 39., 40, 38 och slutligen 50. Daniel Roos började strålande och sedan följde de övriga upp.

Tredjelaget hamnade i mitten med en 142:a plats. Här arbetade man sig uppåt i prislistan.

Sprang gjorde Emma Takman, Katarina Hammas, Laura DÀngelo, Daniel Roos, Johannes Knutas, Erik Berzell, Alice DÀngelo, Tove Forshällen, Sofia Pettersson, Martin Gelinder, Anton Daniels och Alexander Fors.

Simon Martelius och Karl Enges sprang i ett kombinationslag med Trosabyggden.

Våra ungdomslag kan vara stolta för vad de uträttat. Resultaten är de bästa klubbarna presterat i 10-milas ungdomstävling under den senaste decennierna.

 


Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:40 Skribent: Magnus Forshällen

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli