Hoppa till sidans innehåll

Croeso 2012 - 6 days of Welsh orienteering


Vi bestämde oss tidigt för att åka och springa 6-dagars i Wales då vår f.d. ol-klubb SBOC var med och arrangerade. Vi hade båda tänkt vara i bra form och utmana konkurrenterna men riktigt så blev det inte. Andrews uppladdning bestod av att bygga (och som han själv påstår dricka öl) och sista ol- passet innan tävling var på O-ringen i Örebro, medans jag joggade runt med barnvagnen så ofta jag hann. Hur som helst var vi i gott mod och såg fram emot att resa. Vi hade lurat med mina föräldrar som inte tävlat på väldigt länge.

 

Resan började med mestadels strul… en av bilarna (inte min) bommade redan till flygplatsen, vi fick springa för att hinna med planet som och stod förgäves och väntade på en bilbarnstol som inte kom m.m. Det hela började vända när vi kom till första anhalten, The old school (B&B), där vi skulle stanna för natten. Mitt i Wales (Welshpool) med de obligatoriska fåren på kullarna kunde vi börja slappna av, det var skönt att återigen vara tillbaka ”hemma” i Wales.

 

Första etappen gick i Gwanas och det var inte någon av oss som lyckades riktigt bra. Det bommades hej vilt i vår familj, och bland många andra, men familjen Henriksson lyckades med en 3:e och 4:e plats i M35L. Det var bara att ladda om batterierna och göra ett nytt försök på etapp 2 i Foel Goch. Vi lämnade barnen med gran och grandad för dagen och mormor och morfar utforskade Wales, de hade valt att ha vilodag eftersom det är de fyra bästa resultaten som räknas. Alla dagarna hade mycket stigning på banan (O-ringen slå dig i väggen;) och till start men etapp 2 var det 300m bara till start. Helt klart värt det för utsiktens skull och man kom väl uppvärmd till start. För min del började orienteringen flyta lite bättre och Andrew lyckades även han bättre. Familjen Henriksson lyckades återigen med fina platser 2:a och 3:a. Efter tävlingen var det bara att duscha, få i sig lite mat och ta på sig finkläderna för att representera Sverige och lyssna på några tal från höjdarna i Aberystwyth.

 

Nu var det dags att komma ner lite från ”fjällen” och springa, etapp 3, i skogen i Hafod. Vi hade fått tipset av f.d. klubbkarmrater att ha på oss benskydden och om möjligt även ta med oss en motorsåg för att komma fram i skogen. Med lite kortare banor lite mindre stigning på banan blev det bättre resultat för vår familj, morfar Kjell lyckades knipa en 3:e plats och jag en 4:e i värmeböljan.

 

Efter en vilodag som för vår del bestod av att besöka lekplatser och utforska Aberystwyth var det dags etapp 4 och 5  i Llynnoedd Teifi för min del var det jättetuffa banor med mycket stigning men klurig orientering. Tyvärr slutade morfars tävlande efter dag 4, då han tyckte det var bra att rulla ner för en brant och vi fick åka in och röntga knät för att konstatera att minisken pajat. Lucia lyckades att vinna W21V och jag en 3:e plats, dag 5 .

Sista dagen gick inne i Aberystwyth och jag var väl inte helt positiv inställd inför start och tycker väl så här efteråt att det hade varit roligare om de hade gjort en ordenlig sprint istället för att göra långa banor i stadsterräng.

Totala resultaten för oss Attundingar:

M35L Thomas Henriksson 2:a

M35L Niklas Henriksson 4:a

M60S Kjell Karlsson 29:a

Light green Andrew Blyth (de fick inget totalt resultat)

W21S Erica K Blyth 6:a

W21V Lucia Turcanu 3:a

W55S Barbro Karlsson 17:e

 

För alla resultat se http://www.croesomultiday.org.uk/

 

Den största klassen string course (miniknat) som sprangs av ca 200 barn vanns självklart varje dag av Emily och Lukas, enligt dem själva i alla fall. Något som kanske kan tänkas på till framtida egna arrangemang var att alla barn sprang gratis och fick även de springa med sport ident.

 

Vår semester avslutades med några soliga dagar i hemstaden Swansea och självklart började det regna igen när vi skulle åka hem igen.

Uppdaterad: 06 AUG 2012 09:17 Skribent: Erica K Blyth

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli