Hoppa till sidans innehåll

Engelbrektssommar


12-13 juli var det dags för vår sommartradition att springa Engelbrektssommar. I år med lite nyheter jämfört med tidigare år: sprintorientering på fredagskvällen, individuellt lopp för ungdomar på lördag förmiddag och till sist stafett 3 * 5 km.

Fredag 12 juli:
Endast två tävlingsklasser, D21 och H21 och våra tjejer ville inte sprina öppna klasser så de blev klart yngst i startfältet denna kväll (deras ordinarie klasser är D12 och D14).
Ett ganska kompakt tävlingsområde gav många riktningsändringar på tävlingsbanan och flera olika vägvalsmöjligheter. Banorna i Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/40426/Engelbrektssprinten?culture=sv-SE

För egen del var siktet inställt på att inte hamna för långt efter Malin min 14-åring som är betydligt snabbare än mig, och helst lyckas springa snabbare än Linda och Sara. Inga stora misstag från min sida, inga bommar från min sida denna kväll men det blev väl inte de mest optimerade vägvalen i alla lägen men prioriterade att komma iväg snabbt från kontrollerna istället för att stanna upp och fundera för mycket på bästa vägvalet.
Malin lyckades knipa en 9:e plats, jag sprang in på en 11:e plats, Linda och Sara blev 14:e resp 15:e av 17 startande.
Fullständig resultatlista hittar ni här: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=25264&groupBy=EventClass

Lördag 13 juli:
Förmiddag var det dags för ungdomsloppet för Linda och Sara. 1,5 km för 10-12 åringar (tjejer och killar i samma klass). Bra löpning av båda tjejerna trots lite skavanker som ömmande fot, håll sprang de i mål på 6:19.8 resp 6:30.8 (ca 1,5 minut efter segraren).
Fullständig resultatlista: https://www.norbergsok.se/globalassets/norbergs-ok---orientering-engelbrektsommar/dokument/esommar2019/engelbrekt_sommar_2019_results_lop.pdf

På stafetten hade familjen två lag på startlinjen: föräldar (nummerlapp: 2) mot barn (nummerlapp 50) och Magnus sprang två sträckor (första och sista). Det var möjligt för en person att springa flera sträckor. Tjejernas laguppställning: Sara, Linda, Malin. Två klasser: dam och mix (ingen ungdomsklass). Vi föräldrar lyckades hålla ungarna efter oss totalt sett tidsmässigt men alla tjejer slog mig tidsmässigt. Det var varmt och soligt vilket gjorde löpningen ganska tuff trots ganska flack bana.
Vi föräldrar knep en 20:e plats av 28 lag i mixklassen och tjejerna sprang till sig en 6:e plats av 9 lag i damklassen.
Fullständig resultatlista: https://www.norbergsok.se/globalassets/norbergs-ok---orientering-engelbrektsommar/dokument/esommar2019/engelbrektsstafetten-2019-slutresultat-klass.pdf

En trevligt och mysigt arrangemang som verkligen kan rekomenderas att delta i. Norberg är en fin stad (ja, det är en stad fast invånarantalet är mer i klass med by).


Tjejerna blev alla tre intervjuade efter målgång i sprintorienteringen. Och när de sedan deltog i resterande lopp under helgen uppmärksammade detta av speakern flera gånger!


Skribent och fotograf: Jessica Strömqvist

Uppdaterad: 15 JUL 2019 17:56 Skribent: Lena Buhre
E-post: Adressen Gömd

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli