Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar om Attundas skidverksamhet


Fråga: Varför har Attunda bildat en skidkommitté och hur hänger skidverksamheten ihop med att Attunda är en orienteringsklubb?

Svar: Det har sedan 7 år tillbaka varit orienterare och skidåkare som utgjort Spårpatrullen på Bisslinge skidspår i Rotebro i norra Stockholm. Rotebro IS OK, som spårpatrullen tillhört, är en klubb med högst begränsad verksamhet eftersom i stort sett all orientering i såväl Rotebro IS OK som Turebergs IF finns samlad i Attunda OK. Det är därför naturligt att när skidverksamheten nu ska utvecklas med flera aktiviteter än bara dragning av skidspår och sporadiskt skidtävlande och skidmotionerande, så behövs en bredare plattform vilket Attunda erbjuder tack vare det stora antalet medlemmar, skidintresserade och en god organisation.

 

Konditions- och motionsidrotter skulle ha mycket att vinna på att samarbeta under ett gemensamt förenings-paraply tror vi på det sätt som nu görs inom Attunda. Inte minst gäller det ekonomi, klubblokaler, tävlingsarrangemang, styrelsearbete, omvärldskontakter med mera. Detta är saker som kräver ideellt arbete och resurser som det är klokt att dela på när man har sporter som ofta kompletterar snarare än konkurrerar med varandra. I Attunda OKs stadgar står det dessutom inskrivet att styrelsen ska arbeta för alla våra sporters bästa efter deras behov och omfattning.

 

Fråga: Varför ska jag bli medlem? Kan jag inte bara åka skidor på Bisslinge och lämna ett spårbidrag?

Svar: Det finns flera skäl varför det är bättre i de allra flesta fall för både dig och andra som åker skidor att bli medlem i Attunda istället för att lämna ett spårbidrag.

För dig som åker:

- från vintern 2013-2014 så kommer vi tvingas ta P-avgift på Bisslinge på skidhelger. Mer om bakgrunden till detta kan ni läsa på Bisslinges spårpatrulls blogg. Medlemmar i Attunda betalar ingen avgift om man kommer iförda Attunda-kläder.

- tillgång till att deltaga i våra organiserade skidaktiviteter (träningar, resor, vallaträffar, gott sällskap, tillgång till dusch och bastu i klubbhuset i direkt anslutning till spåren på Bisslinge)

- möjlighet låna rullskidor och annan utrustning

- klubbmedlemskap krävs för anmälan till skidlopp och Vasaloppet

- klubbrabatter hos leverantörer och vid grupp-köp

- inbjudan till olika utbildningar och aktiviteter genom skidförbund och andra

- möjlighet att gratis prova på orientering, MTB-orientering m m genom Attundas verksamhet där

Allmän nytta av medlemskap:

- du stöder Attunda som drar skidspåren på Bisslinge bättre genom att vara medlem eftersom vår förenings styrka gentemot myndigheter, politiker och leverantörer hänger mycket på hur många medlemmar vi representerar, ju fler desto mer lyssnar andra på oss.

- vi hoppas på att alla medlemmar kan tänka sig göra en liten insats för klubben, kanske stå i cafeteria några timmar, hjälpa till på en skidtävling eller något helt annat. Om alla gör en liten ideell insats vardera så underlättar det mycket för oss som redan lägger stora delar av fritiden på spårdragningen i Bisslinge och annat föreningsarbete.

 

Fråga: Hur blir jag medlem?

Svar: Klicka på bilden "Medlem" i högerkanten. Gå igenom och fyll i alla uppgifter. Ange skidor och längdskidor om det är ditt primära intresse. Efter att du fyllt i alla uppgifter så klicka på "Medlemsavgifter" i menyn i vänsterkanten. Här finner du uppgift om PlusGiro/BankGiro och avgifter (2013 är det 250kr för den som bara ska åka skidor). Ange ditt personnummer på inbetalningen så matchas den mot din medlemsregistrering.

 

Fråga: Hur får jag veta vad som är på gång och vad som erbjuds?

Svar: Det officiella anslås alltid här på Attundas hemsida. Kolla t ex kalendern på förstasidan. Det förekommer också inofficiell kommunikation på Facebook i främst grupperna Bisslinge Skidspårs Vänner och i Attunda Orientering. Där kan man gå med. På spårpatrullens blogg skrivs mer specifikt riktat om spårdragningen på Bisslinge: http://bisslinge.blogg.se/

 

Fråga: Finns familjemedlemskap för skidåkare?

Svar: Det kommer till nästa skidsäsong. För 2013-14 så kan ni registrera hela familjen men nöja er med att bara betala medlemsavgift för de vuxna.

 

Fråga: När får man tillgång till omklädning och dusch vid Attundas klubbhus Ytterby som ligger vid skidspåren?

Svar: För medlemmar öppnas Ytterby i samband med träningar och pass. Ju fler frivilliga ledare vi har desto fler pass med öppen stuga kan vi ha, så hör gärna av dig om du kan tänka dig leda ett av veckans träningspass! Målet vore ju att ha ett skidträningspass i klubbregi VARJE av veckans 7 dagar när det finns snö! 

Uppdaterad: 02 APR 2014 16:10 Skribent: Attunda Skidor

 

Bisslinge

Postadress:
Attunda OK - Skidor
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708830003
E-post: This is a mailto link

Se all info