Hoppa till sidans innehåll

Bisslinge Skidspår


Skidspåren dras av den ideella föreningen Spårpatrullen Bisslinge vars syfte är att sköta om skidspåren på Bisslinge. Spårpatrulllens medlemmar består till övervägande grad av medlemmar i Attunda, men vi har valt att separera spårskötseln från den idrottsliga verksamheten i två olika föreningar av praktiska skäl.

 

Aktuell spårstatusinformation publiceras på http://www.skidspar.se/stockholm/sollentuna/bisslinge-golfbana

 

Spårpatrullen bloggar om Bisslinge skidspår med fördjupad information på:

http://bisslinge.blogg.se/

 

Spårpatrullen har under ett antal år med helt ideellt arbete dragit längdskidspår vintertid på Svartinge och Rotebro Pay&Play golfbanor i norra Sollentuna. Marken där vi drar skidspår ägs privat eller arrenderas av kommunen till privata intressenter. Möjligheten att maskinellt dra skidspår är därför avhängig av ett gott samarbete med arrendator/markägare på golfbanorna. Därutöver sponsras vi med spårutrustning från arrendator/markägare på golfbanorna. Förutsättningen är att skidspåren dras på ett sätt som skonar golfbanorna.

Inför framtiden planeras även ett helt nyanlagt konstsnöspår av typen Pay&Ski på Bisslinge som ska komplettera sommarens Pay&Play golfbanor.

Skidåkningen på Bisslinge har på kort tid utvecklats till en av Stockholms, ja t o m en av Sveriges, mest populära skidspår. Detta bevisas genom den uppmärksamhet och uppskattning som skidspåren åtnjuter:

  • Vintern 2012/2013 så var Bisslinge skidspår Sveriges 3:e mest besökta anläggning utifrån besöksstatistiken på internet hemsidan www.skidspar.se
  •  Våren 2011 tilldelades Spårpatrullen på Bisslinge Svenska Skidförbundets stora skidspårspris som varje år utdelas till en av landets föreningar som lyckats bäst med att ideellt ordna bra skidspår. Se mer på: https://www.skidor.com/sv/Varagrenar/Langdakning/Nyheter/Egnanyheter/StoraSKidsparspriset2011/ 
  •  Under  vintern 2012/2013 så var det ofta på helgerna totalt fullsatt av skidåkare med flera 100-tals parkerade bilar på båda parkeringsplatserna för golfbanorna Rotebro Pay&Play golfbana samt på Svartinge golfbana. Därutöver alla närboende i Rotebro som promenerar till skidspåren samt de som tar bussen till Holmboda.

Skidspåren på Bisslinge tillhandahålls allmänheten och Sollentunas skattebetalare idag till kostnaden 0 kronor och med 100% ideellt föreningsarbete. P-avgifter tas upp ibland på helger med många besökare i samband med att vi har parkeringsvärdar som hjälper till på Bisslinge för att hantera den stora mängden besökare. Genom P-avgiften och frivilliga bidrag så stöder du Spårpatrullen att fortsätta kunna hålla bra skidspår på Bisslinge. 

Vägbeskrivning:

FRÅN E4:an norrut: Ta av mot Rotebro. Kör mot Stäket/Enköping (Rotebroleden). I Överby (ca 2 km från avfarten), sväng höger mot Bisslinge och Rotebro Pay and Play.
FRÅN E18: Ta av mot Rotebro, Arlanda och E4:an (Rotebroleden). I Överby (ca 4,5 km från avfarten), sväng vänster till Bisslinge.  

Parkering:

Får endast ske vid plogade p-platser. Stora skidhelger tas P-avgift av alla som inte bär Attunda-kläder. 

Uppdaterad: 04 DEC 2014 08:43 Skribent: Attunda Skidor

 

Bisslinge

Postadress:
Attunda OK - Skidor
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708830003
E-post: This is a mailto link