Hoppa till sidans innehåll

Tips på rullskidrundor


Rosersbergs industriområde:

En bra runda om ca 5,5-6 km startar i Roserbergs Industriområde som du enkelt når via en avfart från E-4:an norr om Upplands Väsby. Rundan går även att korta av till önskad längd eller köras flera gånger beroende på ambitionsnivå.

När du kommer in i området så kör du bil på den breda Skansvägen. Ta vänster in på Järngatan och parkera bilen efter ca 500 meter till höger upp i kanten på Titangatan. Cykelbanan från Skansvägen och längs med Järngatan är ca 500 meter lång och perfekt för nybörjare att öva rullskidor på fram och tillbaka!

 

Vill du köra rullskidor hela rundan så skidar du söderut bort på Järngatan och följer med när den svänger höger uppåt och så småningom via en ny högersväng övergår i Metallvägen på väg norrut. Till slut kommer du upp på ett krön i korsningen Metallvägen/Skansvägen. Här följer du cykelbanan vidare norrut längs Metallvägen. Nu kommer du till slut till ett T-kors där du tar höger på cykelvägen. Se upp här där det grävts på två ställen och saknas asfalt. Så kommer du bort till infartsparkeringen vid Rosersbergs station och här tar du höger på Tallbacksvägen och följer den (på vänster sida på trottoaren om du är osäker). Till slut når du ånyo Skansvägen där du tar höger och efter en kort sträcka tar du vänster in på Järngatan (i höjd med DHL) och kommer tillbaka där du parkerat bilen efter ca 500 meter till höger upp i kanten på Titangatan.

 

För den som inte är bilburen så går det utmärkt att istället ta pendeltåg till Rosersbergs Station och påbörja turen vid infartsparkeringen vid Rosersbergs station.

 

Vik-skolan i Upplands Väsby:

Parkera vid skolan och kliv upp på cykelbanan/gångvägen ca 50-100 meter väster om skolan som du ser från parkeringen. Kör söderut fram och tillbaka på cykelvägen och du passerar även Söderviksskolan på vägen fram till i höjd med Fresta Kyrka där du vänder.

 

Esbogatan i Akalla:

Här finns en ca 2,5km lång svagt trafikerad cykelväg utmed gatan som man kan åka fram och tillbaka. Den mer erfarne kan även fortsätta på cykelvägar in mot Kista eller Sollentuna.

 

Maila oss gärna era egna tips på This is a mailto link 

Uppdaterad: 02 APR 2014 16:12 Skribent: Attunda Skidor

 

Bisslinge

Postadress:
Attunda OK - Skidor
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708830003
E-post: This is a mailto link