Hoppa till sidans innehåll

Mötesanteckningar


Rapport från skidmötet 2/6 - 2013

Man kan väl säga att vi hade lite "otur med vädret" då vårt uppstartsmöte för Attunda skidverksamhet sammanföll med årets dittills varmaste och soligaste eftermiddag. Några tappra få hade ändå hittat dit, men det är helt klart att vi måste köra ett nytt uppstartsmöte i höst och då hoppas på att fler kommer.

Utan stort intresse så går det ju inte att göra "stora saker"...  Många av önskemålen förutsätter ju att ett visst mått av planering görs tidigt - och därmed behöver vi se att intresset finns. (Annars får vi börja "smått" istället.).

 

På mötet informerades om föreningen Attunda som består av ca 250 aktiva medlemmar varav merparten sysslar med orientering med bakgrund i Rotebro IS OK eller Turebergs IF. Attunda är en sammanslagning av dessa två föreningar, som dock av historiska och administrativa skäl fortfarande finns kvar - bl a är det ju Rotebro IS OK som hyr klubbhuset. Fördelarna med en gemensam förening med orienterare beskrevs. Ytterby klubbhus kommer vara skidverksamhetens klubblokal givet närheten till skidspåren. Antalet renodlade skidåkande medlemmar bedöms vara ett 30-tal i nuläget men även många orienterare åker skidor på vintern och förväntas vara aktiva i skidverksamheten inom Attunda.

 

Medlemskap i Attundas skidverksamhet för 2013 kostar 250kr för den som inte är orienterare. Det är viktigt att vi får fullständiga och korrekta medlemsuppgifter. Ansök därför på:

https://www8.idrottonline.se/AttundaOK-Orientering/Foreningen/Medlemsskap/

Ange både "skidor" och "längdåkning" i kryssrutorna och gå sedan igenom hela processen att mata in personuppgifter.

Betalning av avgifter ska sedan göras till Plusgiro 558369-5 eller Bankgiro 639-8382. Ange namn.

Medlemskap är ofta ett krav för tävlingsanmälan. Vidare ger det rätt att delta i Attundas aktiviteter framöver, en plats i gemenskapen och tillgång till bastu och omklädningsrum i klubbhuset. Slutligen är stödmedlemskap framöver det rekommenderade sättet att ge stöd till spårdragningen på Bisslinge - även för den som inte vill vara AKTIV föreningsmedlem.

Närmast på programmet står inköp av klubb-gemensamma rullskidor varefter vi kommer dra igång rullskidträningar med "prova-på" verksamhet i sommar där det kommer finnas möjlighet att låna och prova utrustning i klubbens regi för gamla och nya medlemmar.

 

Det informerades om planerna på permanent bemanning av parkeringsvärdar och café på Bisslinge på skid-helger under nästa vintersäsong. Detta då besökstrycket ökar än mer och därmed parkeringsfrågan blivit viktig att lösa.

 

Vi hade även en kollektion skidkläder från de större leverantörerna som de närvarande fick prova på och fundera över vem vi ska välja som leverantör av skidkläder. Under sommaren förhandlas det vidare och ett slutligt val av leverantör görs. Det kommer vara så att endast medlemmar i Attunda iförda Attunda-kläder parkerar gratis på Bisslinge på skidhelger nästa säsong. Ett gott skäl att gå med i föreningen och bära våra kläder således!

 

Kartor och detaljer om det planerade konstsnöspåret på Bisslinge presenterades. Förhoppningen är att spåret kan byggas nästa sommar och stå klart vintern 2014-15, men den "trånga sektorn" handlar om att få kommun och Länsstyrelse att skynda på handläggningen av detaljplan och efterföljande bygglov. Spårpatrullen Attunda hjälper aktivt till med att bistå i arbetet även om konstsnöspårets drift och ägande kommer ske till 100% i privat regi. Attunda förväntas dock få en särställning i vår tillgång till konstsnöspåret givet vårt långvariga och framgångsrika samarbete inom ramen för spårpatrullen på Bisslinge. Ännu ett skäl att gå med i föreningen således!

 

Slutligen presenterades planerna för vintersäsongen 2013-2014. Vi jobbar just nu med reviderade spårsträckningar för skidspåren med ambition att ännu mera undvika att spåren går över golfbane-mark. Spårpatrullen välkomnar fler engagerade och intresserade Attunda-medlemmar (nya och gamla) att hjälpa till köra skoter och dra skidspår nästa vinter.

 

Skidtävlingen Bisslinge Ski Marathon kommer arrangeras igen ihop med Sundbybergs IK och datumet blir 9 februari 2014.

Tidigare: Kallelse till mötet

Ansökan om medlemskap i Svenska Skidförbundet är inskickad för Attunda OK.
Nu är också ett datum satt för ett första möte om skidverksamheten. Mötet kommer äga rum i klubblokalen på Ytterbyvägens västra ände i Rotebro. Se https://www8.idrottonline.se/RotebroISOK/Klubben/Klubbstugan/
 
Mycket tyder på att verksamhetens inriktning kommer att vara mot motion/Vasalopp för vuxen och bred verksamhet för barn/ungdom även om vi självklart även kommer ha tävlingar såsom t ex Bisslinge Ski Marathon 2014 och klubbmästerskap till att börja med. Vi kommer att diskutera dessa frågor och skidverksamhetens inriktning med alla er intresserade på mötet. Eventuellt kommer även representanter för skidförbundet och/eller SISU att medverka kring denna programpunkt.
 
Föreningen Attunda presenteras och skidåkningens roll i föreningen. Det finns mycket spännande vi kan göra tillsammans och ett antal exempel kommer lyftas fram såväl på föreningsaktiviteter som på hur man kan välja att deltaga eller bidra.
 
Sen kommer vi även beskriva spårpatrullens verksamhet på Bisslinge. Framtiden för Bisslinge och planerna på konstsnöspår kommer även presenteras samt vad det innebär för skidverksamheten i Attunda framöver.
 
Till mötet kommer vi försöka få flera provexemplar av skidjackor som ska göras i föreningens färger från ledande leverantörer av klubb-kläder. Så kan vi titta prova och värdera vilka vi ska beställa ifrån. Med lite insatser så kan vi försöka få dessa fina kläder sponsrade också innan vi beställer.
 
Alla intresserade att vara med i vår verksamhet är välkomna att deltaga för att få en bättre bild av planerna som finns och göra sin åsikt hörd om hur man vill se verksamheten utvecklas. Härifrån kan vi börja bilda grupper av intresserade som bildar stommen inför nästa säsongs verksamhet och som ger oss möjlighet att planera och arbeta vidare. Ska vi ordna skidresor, Vasaloppsträningar, nybörjarkurser för barn eller något annat, ja då måste vi ju veta att det finns många intresserade och villiga deltagare - så kom och visa intresse och gör din röst hörd söndagen den 2:a juni!
Uppdaterad: 02 APR 2014 16:07 Skribent: Attunda Skidor

 

Bisslinge

Postadress:
Attunda OK - Skidor
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708830003
E-post: This is a mailto link

Se all info