Hoppa till sidans innehåll

Axel Eriksson var med i Dalarnas lag som vann RM

09 APR 2019 15:52
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 15:52

Den gångna helgen spelades Regionmästerskapet för Region Väst U15 i Falun. Segare blev Dalarna som gick obesegrade genom turneringen. Dalarna vann mot Hälsingland 2-0, Västmanland 3-0, Örebro Län 4-3, Värmland 7-3, och förlorade mot Gästrikland (4-5, efter straffar).

-Jag tycker att vi var det bättre laget i varenda match. Det kändes som vi var lite nöjda, och gick inte in med 110 procent, och det var därför vi inte vann den sista matchen mot Gästrikland, säger Axel Eriksson som var den enda spelaren från Avesta BK.

 

 

Axel Eriksson kände sig nöjd med sin egen insats i RM. Hans 2+4, betydde tredje plats i Dalarnas interna poängliga efter Erik Olhans-Lind och Ludwig Laband.

-Jag tycker det gick bra, så jag är nöjd.

 

Under säsongen har 15-åringen spelat i både Avesta BK:s U16 och J18 lag. Totalt har det blivit 71 poäng för den talangfulla forwarden.

-Jag tycker det har gått bra faktiskt. Jag har fått in spelidén hur man ska spela i Avesta i år. Förut har man mest kört runt, det har varit mera strikt i år. Det har varit mer tänk på spelidén. Jag har blivt bättre på spelet utan puck, och att hitta rätt i press-, och försvarsspel och inte bara när man har pucken, säger Axel.

 

Ett av de stora målen kommande säsong, är så klart ta en plats i TV-pucken, som dessutom i år kommer att spelas i Leksand.

-Jag hoppas ju det, men laget har inte kommit ut än. Det är sommartruppen nu till sommaren, där jag är med. Där är det 40 spelare, och hälften kommer sedan spela TV-pucken.

 

Blir det semester nu, eller kommer du träna på egen hand under sommaren?

-Jag kommer ta någon vilodag, och sedan börja med sommarträningen.

 

Skribent: Per Lindgren. Foto: Per Lindgren.
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice