Hoppa till sidans innehåll

A-lag. FAIK:s Filip Ullgren inför matchen mot Avesta.

07 FEB 2019 19:33
Ullgren: "Vi får inte lätta på det vi gjort".
  • Uppdaterad: 07 FEB 2019 19:33

Han gjorde ett par matcher med Fagersta AIK förra säsongen. Denna säsong har forwarden Filip Ullgren fått vara med från början, och då har succén inte låtit vänta på sig. Med sina 37 poäng (14+23) är 22-åringen, poängtrea i FAIK:s interna poängliga.

 

Fagersta kommer till fredagens derby mot Avesta med vinst, 4-2, mot ledarlaget Strömsbro. 

-Det var en otroligt tuff match med mycket fart och hårt närkampsspel. Det var två bra lag, och vi drog det längsta strået skulle jag vilja säga, säger Filip Ullgren, om tisdagens match.

 

Vinsten betydde att Fagersta knaprade in på Strömsbros tidigare till synes ointagbara serieledning, som mest var uppe 14 poäng. Nu är det "bara" fem poäng som skiljer lagen åt. Filip tror att man har en möjlighet att komma ikapp och förbi. Något som talar till Gävlelagets fördel är att man har allt i egna händer.

-Fortsätter vi som vi har gjort nu, så kan vi självklart gå hela vägen. Det hänger på lite hur det går för dem också. Men jag tror att vi definitivt har en chans. Vi är inne i en riktig formtopp.

En formtopp är ett understatement, då laget har har tagit 22 av 24 möjliga poäng efter nyår. 

 Filip Ullgren, tillbringade största delen av förra säsongen med HockeyEttan laget Lindlövens IF. Därför har han en hyfsad koll på hur Fagersta skulle hävda sig högre upp i seriesystemet.

-Det är lite svårt att säga hur årets FAIK skulle klara sig. Jag tror vi skulle klara oss bra. Kanske inte att vara i toppen, men vi skulle hänga med på ett bra sätt, och spela jämt mot många lag.

 

Inför fredagens möte mot Avesta, har Fagersta vunnit de två tidigare matcherna lagen emellan. Båda gångerna med 5-2. 

-Nyckeln till att vi ska vinna en tredje match, är att vi fortsätter som vi har gjort efter uppehållet. Jobba hårt och ta striden hela tiden. Vi får inte lätta på det vi gjort. Sedan hoppas jag inte att det blir någon underskattning.

 

För att ABK ska kunna skaka om FAIK, är att man håller sig från utvisningsbänken. Även om Avesta har gjort flest mål av alla i spelformen boxplay (7 stycken), så är Fagersta seriens bästa powerplaylag, med 28.12% effektivitet (standarden är att om man ligger över 20% är det klart godkänt). 

-Det har lossnat nu på slutet. I början hade vi det tungt. Men nu efter uppehållet har vi fått in lite puckar. Mot Alfta gjorde vi fem mål i pp, säger Filip Ullgren som själv stått för fem "kassar" i numerärt överläge.

Vad tycker du dina styrkor är som hockeyspelare?

-Närkampsspelet, och att jag vinner många puckar efter sarg dueller. Jag klarar mig bra på mitt spelsinne också.

Som kuriosa kan nämnas att under säsongen 2013-14, spelade östgöten Filip Ullgren, med Finspångs AIK som moderklubb, tillsammans med Mårten Björk i Vita Hästens J20 lag.

-Han var då en otroligt skridskoskicklig back med ett bra första pass, säger Filip om sin tidigare lagkamrat.

Om du vill tippa matchen. Vad säger du då?

-Jag tror att vi vinner med 5-2!

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice