Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Fredagens motståndare - Kvarnsvedens GoIF IK

26 SEP 2019 12:41
  • Uppdaterad: 26 SEP 2019 12:41

På fredag kväll startar seriespelet i HockeyTrean Dalarna. Serien består av åtta lag och ettan och tvåan har chansen via kvalspel ta sig upp i tvåan.

 

För Avesta BK väntar i premiären bortamatch mot Kvarnsvedens GoIF. Laget från Borlänge har under försäsongen spelat tre träningsmatcher. Vinst mot division 3-laget Bollnäs med 5-4. Sedan har man medverkat egna cupen till Daniel Nordkvists minne.

-Vi förlorade mot Björbo, men jag kommer inte ihåg siffrorna. Sedan blev det också stryk mot Sala med 4-3. Matcherna spelades över 2x20 minuter, säger Kvarnsvedens assisterande tränare Anders Thuresson.

 

Fjolåret slutade i en blygsam sjätteplacering för Kvarnsveden i HockeyTrean Dalarna. Men nu är siktet högre än så, säger Kvarnsvedentränaren.

-Jag skulle vilja säga att vi har en bättre upplaga i år. Helt klart. Sedan är det det här med folk som jobbar och har småbarn. När vi har bästa laget kan vi utmana alla lag, det kan jag sticka ut och säga. Jag tror att vi kommer att vara på övre halvan.

 

 

Kvarnsveden har spetsat laget med två forwards med SHL och division 1-erfarenhet. Viktor Mårtensson, 30, och Fredrik Davidsson, 32, som Thuresson hoppas mycket på.

-Viktor var i Leksands IF för tre år sedan. Han har varvat ner. Han gjorde en säsong i Borlänge HF (2016-17). Förra året spelade han ingenting. Han har SHL rutin så han behöver inte träna så mycket. Fredrik Davidsson har bott i Stockholm några år och har flyttat hem till Borlänge. Det är en bra kille. Sedan har vi ett par killar från Falun, som håller ganska bra nivå.

Sedan har vi tappat, Joakim Jackson till Falun. Men jag tror de andra växer när han är borta. Han slet som ett djur över hela banan och var magisk. En riktig lagspelare, samtidigt som han var fruktansvärt bra individuellt.

 

När grundserien summeras i februari, så har Anders Thuresson några lag han tror kommer återfinnas i toppen.

-Jag tror att Häradsbygden ligger bra till. Sedan tror jag Björbo kommer att vara där uppe. Orsa är ju inte kvar.

 

 

Vilken typ av hockey är det ni vill spela i Kvarnsveden?

-Vi vill spela tight. Jag vill inte säga för mycket, för vi vill chocka ABK imorgon, ha, ha.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice