Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Fredagens motståndare - Ludvika HF Lightning

03 OKT 2019 18:44
  • Uppdaterad: 03 OKT 2019 18:44

Efter en enkel seger i premiären mot Kvarnsveden väntar på fredag hemmamatch för Avesta BK mot Ludvika HF Lightning. Då lär ABK få en värdemätare var man står denna säsong, för Ludvika gjorde processen kort när man i fredags vann med 11-0 mot Älvdalen.

-Det var en bra och stabil laginsats. Vi tog tillvara på våra chanser. Det rann iväg, men vi gnuggade på vår spelidé. Jag skulle vilja säga att vi gjorde mer en bra match, än att Älvdalen var dåliga, säger Ludvikas tränare Elias Ströberg.

 

Förra säsongen blev en missräkning för Ludvika. Laget siktade på en playoffplats, men slutade trea. Nio poäng efter Häradsbygden, och 14 poäng bakom Orsa.

 

Elias Ströberg säger att man även denna säsong har siktet inställt på playoff.

-Ifjol tappade vi för många poäng mot topplagen. Vi har siktet på att ta oss till playoff.

 

 

Laget har denna säsong en ny målvaktsbesättning bestående av Riccardo Verlini, Viktor Henriksson och Avesta BK-bekanta Adam Sandberg.

-Det är en ny situation för oss. Det kommer att bli en fight om förstaspaden, mellan Viktor Henriksson och Adam Sandberg. Nu har Adam skadat sig och börjat träna den här veckan. Viktor är vårat ”spår”. Han var backup målvakt till Viktor Björk i Säter förra säsongen, och tränades av Christer Hjalmarsson, säger Ströberg.

 

Inför denna säsong har man behållit stora delar av laget från ifjol. Men kanske de främsta spelarna förra säsongen, bröderna Vikctor och Oscar Enmalm har lämnat laget. Tillsammans stod de för 79 poäng. Detta faktum till trots, så vill Elias Ströberg tacka för att de ställde upp ifjol för spel med Ludvika.

-Jag vill inte säga så mycket om att de inte är kvar, utan istället vill jag tacka för att de ville spela med oss. Det var många poäng som försvann. Nu hoppas jag att flera spelare kan ta större kliv. Förra säsongen tyckte jag några tog steg tillbaka. Nu hoppas jag flera andra tar kliv framåt. Vi har Emil (Ströberg), Erik Hansson, Christoffer Fredholm, Alexander Hänninen, Peter Byström och en bra backuppsättning med Linus Pettersson och Aklexander Ekberg.

 

Vad vet du om Avesta BK?

-Jag vet att det har i stort sett ett nytt lag. Jag har läst mig till att de har en del yngre spelare, och fått några från Sala. Och tre från Kanada. De har också fått Nicklas Hero som vi har lite koll på.

 

Efter att tvålat dit Älvdalen i premiären, så är Ludvikabossen inställd på att en tuffare match väntar på fredag.

-Avesta är ett förmodat topplag. Jag är övertygad att det kommer bli tight i 60 minuter. Det blir en jämn match, det lag som jobbar hårdast och har dagen kommer att vinna.

 

Förutom Adam Sandberg som är skadad, saknas de båda forwardsspelarna Elias Nasila och Philip Blom, som båda jobbar.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice