Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Fredagens motståndare Vansbro AIK

10 OKT 2019 19:20
  • Uppdaterad: 10 OKT 2019 19:20

I morgon, fredag, gör Avesta BK en av de längre bortaresorna, när man möter Vansbro AIK IK.

Västerdalslaget, har inlett säsongen med en poäng på sina två inledande matcher. Så klart inte riktigt vad man hoppats på, säger ordföranden Sandra Danielsson, när hemsidan ringer upp.

-Det har varit en tung start. Men det är ett ungt lag och de har inte spelat ihop särskilt länge, så man får ha det i åtanke.

 

Förra säsongen hamnade VAIK i mitten av tabellen, och Sandra Danielsson berättar att man ännu inte utstakat någon målsättning, placeringsmässigt, med denna säsong.

-Vi har inte satt upp någon målsättning, direkt. Det har blivit sent klart med tränare. Vi har Tobias Beier som varit assisterande tidigare. Han är tillsammans med Rolf Hellberg, som är ny hjälptränare.

Vansbro AIK är kanske inte kända för att vara någon större talangfabrik, med spelare som slussats vidare till mer etablerade klubbar. Men det finns undantag.

20-årige backen Isac Heens fostrades i Vansbro, och förvisso sedan spelade för Malungs IF i junioråldern. Den säsong har han tagit plats i allsvenska AIK.

 Sandra Danielsson utesluter inte att det finns fler spelar i årets upplaga som kan nå lika långt.

-Vi har några 14-15-åringar som är med och spelar och tränar med A-laget. Så det finns potential där. Det är killarna leon Nael och Hannes Bengtsson.

 

Du är också ordförande i Vansbro och har spelat i damlaget. Det låter som det blir mycket hockey för dig. Hur har du fått intresset för sporten?

-Jag blev intresserad av hockey för jag har alltid varit intresserad av hockey. Jag har alltid velat spelat hockey men det fanns inga tjejer som spelade när jag var liten. Jag började spela med killar ganska sent, när jag var 12-13 år. Sedan blev det att man ville spela med damer. Vi samarbetar med Hällefors i år, och vi spelar i division 1. Förra året, och året innan, hade vi ett eget damlag. Men i år fick vi inte ihop det, så gjorde vi en sådan lösning.

 

Hemmamatch imorgon mot Avesta, vad tror du det blir för typ av match?

-Jag vet att Avesta slog Ludvika ganska stort förra veckan. Jag tror det blir tufft.

Målvakten Jesper Forsberg, skadad, saknas i Vansbro, men i övrigt är alla tillgängliga.

 

TOPPBILD. Sandra Danielsson från Vansbro AIK:s hemsida.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice