Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Gör comeback - efter tre år utan hockey

27 JUN 2019 15:48
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 15:48

En av Avesta BKs spelskickligaste backar gör comeback. Tuffe Peter Ehn har kritat på för kommande säsong med ABK.

 

Ehn, som inte spelat hockey på de tre senaste säsongerna på grund av skador och ett husbygge, lade av med hockeyn som 25-åring. Nu ser han fram mot kommande säsong, med tillförsikt.

-Det kommer kännas skitkul när man går på is i augusti. Jag tänker ligga i hårt under sommaren, så man är fysiskt förberedd. Det känns annars bortkastat om man inte är i form, säger Peter Ehn som går in helhjärtat för att det ska bli en lyckad säsong. Både för honom själv och laget.

 

 

Sportchefen i Avesta BK, Fredrik Brokmark, är mäkta nöjd med den senaste byggstenen i lagbygget.

-Vi är givetvis riktigt glada över att Peter Ehn gör comeback i Avestatröjan efter några säsongers uppehåll. I Peter får vi en spelande back med bra blick för spelet och med ett riktigt tungt skott som kommer att bli ett offensivt hot under säsongen. Trots ett par säsonger utan hockey så har Peter hållit sig i form och jag ser inga frågetecken gällande hans kapacitet.

 

 

Det var senast säsongen 2014-15 som han spelade med Avesta BK, och 2015-16 i Sala HK. Men några allvarliga skador (ben, handled) innebar att det inte blev någon kontinuentet i matchandet.

-Benet känns helt OK. Handen har också känts helt OK, när man har varit med på veteranträningarna. Så jag tror inte det ska vara någon fara, säger Peter Ehn, om sin långa skadehistorik.

 

 

I och med att det nyligen blev klart för spel, så har också träningsdosen trappats upp ett snäpp.

-Det har blivit mycket löpning på slutet, när det blev klart att jag skulle spela. Mycket konditionsträning, för den tappar man på en gång när man slutat. Tidigare har jag inte gjort speciellt mycket, förutom att vara på gym.

 

 

Hur sugen är du på att börja spela igen?

-Herregud, jag är verkligen sugen! Det var inte alls svårt att bestämma sig för att börja igen. Speciellt när vi åkte ner i trean. Det blev då lättare för mig att få ihop det med jobb och familj. Det är inte lika mycket matcher som i division 2. Förra säsongen var det 21 matcher och playoff.

 

 

Förra veckan hade Peter Ehn möte med tränaren Stefan Lundqvist och Fredrik Brokmark. Janne Hammar har han ofta träffat på gymmet, så ledartrojkan känner han sedan tidigare.

 

 

Den idag 29-årige Peter Ehn, var med när Avesta BK senast var i division 3. Då vann man först serien, och sedan den efterföljande kvalserien, och gick upp i tvåan.

-Jag vet precis vad som krävs för att gå upp. Jag hoppas att jag ska kunna bidra med rution, och fart och fläkt.

 

Under de år som har passerat sedan han senast spelade med ABK tröjan, så har han hängt med och följt laget. Förra säsongen blev det en del matcher från läktarplats. Och han upptäckte snabbt, vad det var som saknades.

-Spets på det som fanns och kanske någon vass målgörare. Sedan var det ett väldigt ungt lag. Jag hoppas att det kommer gå bättre i år.

 

Peter Ehn räknar så klart att det kommer att ta sin tid efter inte spelat på länge, innan han vänjer sig med vissa situationer ute på isen.

-Det kommer att ta ett ”X” antal veckor eller månader, innan man är helt återställd, som det var innan skadorna kom. Då blev det lite matcher här och där innan man gjorde sig illa igen. Man tappar otroligt mycket på det.

 

Vad väntar nu närmast?

-Nu blir det löpning och gymmet innan vi går på is. Sedan blir det också att man kommer vara lite på badstranden. Jag har två barn, som är fyra och två år. Så det är full fart hemma, säger Peter.

Skribent: Per Lindgren. Foto: Privat.
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice