Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Kämpe summerar säsongen.

14 MAR 2019 17:17
  • Skapad: 14 MAR 2019 17:17

Avesta BK åker – med största sannolikhet - ur HockeyTvåan, och får börja om i HockeyTrean Dalarna. ABK avslutade i alla fall säsongen med vinst i kvalseriens jumbofinal borta mot Sandvikens IK. Onsdagens match slutade 4-0 i Avestafavör.

-Vi tog tag i taktpinnen från början, och var det starkare laget från start till mål. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk (Avesta vann skotten med 55-17, hemsidans anm.). Det kändes som vi var homogena och ganska bestämda att vi åtminstone skulle knipa tredje platsen, för att gripa ett eventuellt halmstrå, att stanna i division 2, säger ABK-tränaren Johan Kämpe.

 

Var det svårt att motivera spelarna inför matchen?

-Egentligen inte, det var avslappnat före matchen, och det kändes som axlarna fallit ner från killarna. De gick ut och visade lite vad de kan, kan tycka det var lite för sent. För att vara en betydelselös kvalmatch tycker jag det var ett bra fokus.

 

ABK, som slutade näst sist i grundserien, och sedan misslyckades i kvalserien, har under hela säsongen haft problem med målskyttet. Det är mycket där lagets bleka säsong bottnar i, menar Johan Kämpe.

-Vi saknar spets i laget, och har de spelare som kan gå fram och göra ett eller två mål. Vi har ingen riktig målgörare. Vi har inget riktigt powerplayspel heller. Vi hade ett bättre powerplay runt jul, när alla spelare var friska och hela. Det vart ett mera kollektivt tänk på powerplayet och att fördela arbetet, för vi hade ingen spets. Sedan har sjukdomar och skador ställt till det, och vi har inte haft något bra powerplay på våren heller. Vi hade förhoppningen inför kvalet, då vi hade plockat ihop en leading line. Då går det i kras lite grann, när Jakob Karlsson blir avstängd. Allting grinar mot ett dåligt lag känns det som.

 

Nu får alla ABK-anhängare ta fram den slitna klyschan, hoppet är det sista som överger en, beträffande chanserna att det ska bli spel i tvåan även nästkommande säsong.

-Asplöven drog sig ur i januari, och det fattas två lag i norrettan nu. Sedan beror det på om de tillsätter platserna i norrettan. Då kanske det blir något till i den här division 1-kvalserien, som går upp i ettan. Det är mycket om och men. På det stora hela ska det till ett mirakel. Sedan beror det på allsvenskan, division 1. Det kan droppa ner något lag därifrån och då är det kanske inte ens två lag som går upp från kvalserien, utan bara ett. De ser över hela landet. De kan ta den bästa trean från division 1 kvalet som får en friplats. Det kan vara södra, norra och västra. Chansen finns i alla fall. Det var viktigt vi vann igår, så vi ligger före Sunne och Sandviken i kön. Så vi är på femte plats om man slår ihop kvalserierna.

 

Efter det att Mikael Trång fått lämna Avesta BK i november, fick sedan Johan Kämpe, som kom in mitt under brinnande säsong, chansen att försöka lyfta laget från bottenskiktet av serien. Så klart inte någon lätt uppgift ta över ett lag utan självförtroende. Även om spelet blev bättre, lyckades man inte kravla sig ovanför det nedre strecket. Johan Kämpe, tycker att man skulle haft några fler seniorspelare. Nu blev det kanske för mycket speltid på flera av juniorspelarna.

-Man känner sig ansvarig att man kanske skulle kunnat skruva på mer än vad man har gjort. Vi har haft problem, det har inte varit rätt sammansatt från första början. Sedan fick vi aldrig till det under säsongen. Avesta BK har kanske varit för naiva kanske och litat på de egna juniorerna för mycket, att de ska bära ett stort lass. Det har varit lite ihåligt på viktiga positioner känns det som. Sedan vart det en sjukdomsbild på vår förste målvakt, som inte vart planerat. Han (Marcus Blomqvist) är en riktigt bra målvakt i division 2. Sedan har vi haft juniorbackar vi litat på. Inga skugga faller på dem, utan de har gjort ett kanonjobb. Kanske vi skulle haft bredare med seniorer i truppen, så vi hade fått ut belastningen lite. Vi skulle ha behövt en riktig första kedja som skulle hjälpt oss i varje match, som dragit loket. Vi har inte haft någon inofficiell ledare i laget heller. Ledarskapet inifrån gruppen har saknats lite. Alla jobbar hårt, men det riktiga ledarskapet, ta en Joel Lundqvist i Frölunda, som drar skeppet inifrån så att säga. Vi har haft killar som kommit in i laget och skulle tagit den rollen. Men så kommer de och blir axelskadade, Sebban (Sebastian Jakobsson) och Affe (Alfredo Pettersson). Vi har lite oflyt med våra spelare som gjort comeback. Sedan Gabbe Blom som fick hjärnskakning. Och Viktor(Hellstrand), som var viktigare än vad jag trodde. Hans tyngd och smartness syntes i egen zon, och i defensiva positioner i boxplay, har saknats. Alexander Blom som trasade sönder sitt knä, det är jobbigt, suckar Johan Kämpe.

 

Närmast väntar att Avesta BK:s sportchef Fredrik Brokmark kommer att ha uppföljningsmöte med spelarna.

-Sedan kommer han träffa oss ledare nästa vecka, säger Johan Kämpe.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice