Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Kandansare förstärker Avesta BK

01 OKT 2019 15:43
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 15:43

Avesta BK inledde HockeyTrean Dalarna i fredags, med seger mot Kvarnsveden. Nu har ABK utökat truppen med kanadensarna, Neil Vermillion, 23, Keegan Pruden, 23, och Leighton Desjarlis, 20. Samtliga är forwards och kommer från provinsen Alberta, i västra Kanada.

 

Efter ett par veckor i Avesta, så har de fort har smält in i den nya miljön.

-Det är väldigt lika Kanada. Alla är vänliga så det har varit enkelt acklimatisera sig. Vi kände oss välkomna så fort vi steg ut ur flygplanet. Det har varit roligt så här långt, säger Neil Vermillion, om det första intrycket av Sverige.

 

Samtliga var med och spelade genrepet mot Skedvi/Säter för nästan två veckor sedan. Det i en match ABK förlorade med 0-8.

-Det var lite annorlunda från kanadensisk hockey. Det var mer passningar och mindre fysiskt. Det var fler skickligare spelare, och Säter hade en del erfarna spelare, och de var ett bra lag. Det var nyttigt att möta ett bra lag som spelar i en högre liga, säger Vermillion som får medhåll av den tre år yngre Leighton Desjarlis.

-Jag tycker jag spelade bra, men jag kunde kanske gjort det bättre i egen zon, men det kommer bli bättre och bättre tror jag.

 

Redan som som 3-åring tog  Keegan Pruden sina första skridskoskär. FOTO: Per Lindgren.

 

Keegan Pruden har också en erfaranhet av europeisk hockey, då han förra säsongen spelade i Mannheim, i den tyska fjärde ligan.

-Det var roligt spela där. Det var ett bra lag, och många olika människor. Tyskland är annorlunda. Arenan och isytan är annorlunda än i Kanada. Sedan var inte spelet så fysiskt i Tyskland, som det är hemma.

 

Varför började du spela hockey?

-Det var tack vare min pappa, som fick mig att börja spela. Jag växte upp med två systrar och de kunde inte spela hockey, säger Leighton Desjarlis som tillbringade förra säsongen med Lac La Biche Clippers. I den kanadensiska klubben blev det 34 poäng. Men än bättre gick det säsongen innan med Kalhaska Rhinos i amerikanska ligan USPHL.

-Då gjorde jag 61 poäng. Det var bättre förutsättningar där och jag kunde träna mer. Men sedan lade lagets ned, säger Desjarlis.

 

Leighton Desjarlis, säger sig snabbt ha anpassat sig till den större rinken, och Avesta BK:s spelidé. FOTO: Per Lindgren.

-Det är lite annorlunda forchecking och spel i egen zon, men jag börjar vänja mig vid det nu. Sedan är det större isyta, men det tror jag kommer gynna mig för jag vill transportera pucken över öppna ytor.

 

Keegan Pruden, vänster, och Neil Vermillion är träningsvilliga och lovar att ge hundra procent på träning och matcher. FOTO: Per Lindgren.

 

Neil Vermillion, tror att ABK:s chanser ta steget tillbaka till HockeyTvåan är goda.

-Personligen, så tycker jag vi har ett bra lag. Jag hoppas vi kan gå långt i playoff, och ta oss upp en division.

 

Vad tycker du dina styrkor är som hockeyspelare?

-Det är komma till rinken varje dag, och jobba hårt och hjälpa laget i vilka situationer som helst. Det kan vara döda utvisningar, spela powerplay eller göra som tränarna och mina lagkamrater säger mig att göra, säger Neil Vermillion.

 

Kanadeniska importer ska föra Avesta BK tillbaka till HockeyTvåan. Från vänster: Neil Vermillion, Keegan Pruden och Leighton Desjarlis. FOTO: Per Lindgren.

 

Nu gäller det alltså spel med Avesta BK kommande säsong för de tre kanadensarna. Trion har alla viljan att göra sitt yttersta för att hjälpa laget till en framgångsrik säsong.

 

 

Neil Vermillion:

-Jag vill hjälpa laget så mycket jag kan. Och sedan förstås att göra så många mål som jag kan, och försöka hålla mig ifrån utvisningsbåset, så mycket som möjligt.

 

Keegan Pruden:

-Jag vill försöka hjälpa laget så mycket som möjligt, och hoppas att vi kommer att ha en bra säsong tillsammans.

 

Leighton Desjarlis:

-Jag kommer göra det jag kan för att ta laget tillbaka till division 2 igen. Jag tror chanserna är goda. Neil och Keegan kommer tillföra mycket och hjälpa laget.

 

Under vistelsen i Avesta så bor de på vandrarhemmat i Älvbro. Under dagarna har de också hunnit bekanta sig med staden.

-Vi har utforskat Avesta, och tycker det är en ganska trevlig stad. Vi gillar att promenera, och kolla olika matställen. Jag tror att vi morgon (onsdag) kommer spela bowling, så vi får se hur det kommer att gå, säger Neil Vermillion, om vad de sysselsätter sig med under dagarna.

 

TOPPBILDEN: Neil Vermillion och Keegan Pruden, efter ett träningspass, med Avesta BK:s hockeygymnasium. FOTO Per Lindgren.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice