Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Säker vinst i premiären

27 SEP 2019 23:53
  • Uppdaterad: 27 SEP 2019 23:53

BORLÄNGE. Avesta BK inledde vägen tillbaka till HockeyTvåan, genom att i premiären tämligen enkelt avfärda Kvarnsvedens GoIF med 5-2 i Borlänge ishall. Typiskt en premiärmatch, gick spelkvaliteten i vågor. Men det som räknas i slutändan är att det blev tre poäng.

-Första perioden var ingen höjdare, men vi spelar upp oss och knyter ihop säcken, säger Nicklas Hero, som med bravur debuterade i ABK-tröjan. 1+2 blev facit för den 29-årige centern, som de senaste säsongerna spelat med åländska IFK Mariehamn.

 

Den första perioden slutade 1-1 efter båda lagen bjudit den fåtaliga publiken på ett avvaktande spel. Avestas Oscar Axberg gav ABK ledningen med 1-0 efter drygt en minut. Glädjen över ledningsmålet blev bara fem minuter, då hemmalaget kvitterade direkt efter tekning till 1-1 efter 6.11. Oavgjort var rättvist i en period som inte bjöd på något stort underhållningsvärde.

-Vi gör ingen bra första period, men sedan växer vi in i matchen och blir bättre på de saker vi pratat om. Vi hade innan matchen pratat om försöka följa vår spelidé, vårt presspel, vårt försvarsspel, och att kommunicera med varandra. I första perioden tycker jag ingenting stämde, säger Jan Hammar, tränare i Avesta.

Kvarnsveden, som har som målsättning att ta en plats på övre halvan av serien, behöver träna på straffläggning. För i den första perioden tilldömdes man två (!) straffslag. Straffarna räddades av ABK-keepern Hampus Nordgren på ett säkert sätt. Med Hampus Nordgren i målet har ABK en trygg sista utpost. Säsongen i Fagersta, har gjort att han verkar tagit ett kliv framåt, sedan förra sejouren i ABK.

-Hampus var d-a bra idag, berömmer Nicklas Hero sin keeper.

 

Avesta växlade upp ett snäpp i den andra akten. Tack vare att presspelet satt bättre, gick man ifrån till en 4-2-ledning inför den sista perioden. ABK, som inte tränat på powerplay, gjorde två mål med en man mer på isen. Avesta BK visade upp en aningen vassare skridskoåkning än hemmalaget och ledningen var motiverad.

 

Kedjan bestående av Peter Ehn, Nicklas Hero och Anton Block var ständigt ett hot mot Kvarnsvedens backar under hela matchen.

Nicklas Hero, som även tränar ABK:s J18 lag, var nöjd med sin egen insats, även om det kunde blivit ännu fler poäng än de 1+2 han stannade på.

-Jag hade bud på tvåan, trean och fyran. Men det var säsongens första match så det ska bli bättre. Skönt med tre poäng. Vi har inte tränat så mycket, så spelet blir som det blir. Det kommer bli bättre. Sedan gjorde vi två powerplaymål. Vi blev ihopsatta idag, hur vi skulle spela i pp, säger den 29-årige värmlänningen.

 

En som var mäkta imponerad av Nicklas Hero var också ABK-tränaren Jan Hammar.

-Han är en klok spelare och hela hans femma var bra ikväll. Jag tycker att våra tre centrar gör ett jättebra jobb. Där har vi att bygga på. Hampus (Nordgren) i målet gör det han ska. Backsidan tycker jag krånglar till det för mycket i början av matchen, men sedan blev det bättre och bättre ju längre matchen led.

 

 

I tredje perioden fortsatte Avesta vara det spelförande laget och när backen Peter Ehn ökade på till 5-2 knappat halvvägs in i perioden gick luften ur Kvarnsveden. Resten av matchen kunde ABK bekvämt kontrollera.

-Jag tycker att vi orkade mer än Kvarnsveden. I tredje perioden tycker jag vi stundtals fick till alla tre delarna vi pratade om före matchen. När vi får allt att fungera är vi ett bättre lag.

 

 

Avestas målskyttar mot Kvarnsveden: Från vänster: Emil Modig, Peter Ehn, Oscar Axberg (2 mål) och Nicklas Hero. FOTO: Lena Hallström.

 

Avesta möter i nästa omgång, på fredag, Ludvika HF Lightning på hemmaplan. En på pappret tuffare match än premiärmotståndarna.

-Jag tror att många matcher kommer att se ut på det här sättet. Vi måste se till att vara strukturerade och följa vår spelplan, för då har vi chans att vinna mot alla lag, konstaterar Jan Hammar.

 

     Matchens tre bästa spelare:

  1. Nicklas Hero, forward-Ofta involverad i Avestas offensiv.

  2. Robin Andersson, forward-Skridskostark, teknisk och placeringssäker.

  3. Zacharias Ridderstam, forward-Jobbade hårt i varje byte, energispelare. 16-åringen visade att ABK fortsätter producera talanger.

 

Kvarnsvedens GoIF-Avesta BK 2-5 (1-1,1-3, 0-1)

Mål: 0-1 OscarAxberg, 1-1 Fredrik Holmer, 1-2 Nicklas Hero, 2-2 Fredrik Davidsson, 2-3 Oscar Axberg, 2-4 Emil Modig, 2-5 Peter Ehn.

Utv, Kvarnsveden: 7x2 Avesta: 4x2.

Skott: 30-41 (11-13, 8-15, 11-13)

Domare: Martin Kaba. Falun.

Publik: ca 60 (Borlänge ishall)

 

Avesta BK

 

Målvakt:

Hampus Nordgren (Marcus Dahlström)

 

Första femman:

Peter Ehn

Nicklas Hero

Anton Block

Viggo Meerits

Gustav Åman

 

Andra femman:

Samuel Bjurling

Isak Rundblad

Nicolas Ridderstam

Oscar Axberg

Robin Andersson

 

Tredje femman:

Gustav Jensen

Anton Wenngren

Zackarias Ridderstam

Axel Dalén

Joakim Nordqvist

 

Extra spelare:

Emil Modig

Skribent: Per Lindgren. Foto: Lena Hallström.
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice