Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Tony Nyström Eriksson klar för nästa säsong!

26 JUN 2019 11:42
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 11:42

Tony Nyström Eriksson, har spelat i Avesta BK sedan säsongen 2013-14. Nu står det klart att han fortsätter kommande vinter med spel i ABK.

-Det var mest svårt om jag skulle spela eller inte, inte att jag skulle spela med Avesta, det var solklart, säger 26-åringen, om valet att satsa vidare.

 

 

Efter det stod klart att Avesta BK trillade ur tvåan, har en handfull spelare lämnat klubben. Tony Nyström Eriksson, som var lagkapten den gångna säsongen, har gjort det som man kan tycka vore en självklarhet. Att stanna kvar och försöka hjälpa laget ta sig tillbaka till HockeyTvåan igen.

-Man är fortfarande lite besviken att vi åkte ur. Och det är därför man vill fortsätta och ta upp laget igen.

 

 

Under sommarhalvåret spelar Tony Nyström Eriksson fotboll i division 6 med Fors IK. Han har dock gjort klart med att det är hockeyn som han prioterar.

-Det är hockeyn som gäller. Jag ska försöka köra igång med ABK när det blir gemensam träning, tänkte jag. Det brukar vara i augusti.

 

Tony Nyström Eriksson, har siktet inställt på att Avestas sejour i trean, bara blir ettårig. FOTO: Oliver Werner.

 

Nu väntar spel i vinter i Hockeytrean. Vad är dina tankar om att spela där?

-Vi ska försöka vinna det mesta och ta oss upp igen det är det som är målet. Det finns bara en sak, och det är att gå upp igen.

 

 

Kort efter säsongen tog slut, blev det klart att Stefan Lundqvist och Jan Hammar är de som kommer träna ABK i vinter. Det är två tränare som Tony Nyström Eriksson, tror och hoppas mycket på. Och han är inställd på att det kommer bli tuffa träningar.

-Det blir nog hård, och mycket träning med dem. Det blir nog bra, det tror jag. Sedan tror jag att vi inte kommer att spela på något annorlunda sätt. ABK har sin ”playbook” som vi ska spela efter. Men jag har ingen aning vad de har tänkt, säger Nyström-Eriksson.

 

Avesta BK:s sportchef, Fredrik Brokmark, har nyligen fört samtal med flera tänkbara spelare till lagbygget. Förhoppningen är att inom kort kunna presentera några spelare som kommer att ansluta.

 

Tony Nyström Eriksson, hoppas på att man kommer kunna ställa upp med ett lag, som är bra nog, för att vistelsen i HockeyTrean Dalarna, bara blir ettårig.

-Bara att vi får in spelare, och får ihop ett lag. Sedan spelar det ingen roll vilka spelare, bara att vi kan ta oss upp igen, det är det viktigaste, säger Tony.

 

Skribent: Per Lindgren. Toppfoto: Lena Hallström.
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice