Hoppa till sidans innehåll

De kommer att leda Avesta BK säsongen 2019-20

28 MAJ 2019 13:53
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2019 13:53

Johan Kämpe lämnade tränaruppdraget i Avesta BK efter säsongen. Nu har klubben gjort klart med hans efterträdare.

Det blir Stefan Lundqvist och Jan Hammar. Både dessa har tidigare varit tränare i föreningen. Stefan ”Lunkan” Lundqvist var matchcoach sista halvan av den gångna säsongen. Medans Jan Hammar säsongen 2013-14 var assisterande tränare, och senast tränare för J20-laget.

-Självklart känns det mycket bra att Stefan Lundqvist och Janne Hammar kommer att träna A-laget kommande säsong. Vi alla vet ju att dessa två herrar är mycket kompetenta och har ett genuint BK hjärta. Det är något som både styrelse och spelare efterlyst inför kommande säsong, säger sportchefen Fredrik Brokmark, i ett utlåtande.

 

Fredrik Brokmark som tillträdde som Avesta BK:s sportchef efter Mikael Erixon i april 2017, blickar tillbaka på en säsong som var oherhört tung sportsligt för samtliga runt A-laget.

-Vår degradering i våras var så klart olycklig men tabeller ljuger sällan och där vi tyvärr hade för djupa dalar mellan topparna. En högst olycklig start på serien gjorde att vi aldrig riktigt kunde hämta upp oss från det prekära läget som vi hade satt oss i.

 

 

Gjort, är gjort, och nu gäller det att blicka framåt, för att så fort som möjligt ta sig tillbaka till HockeyTvåan, säger Fredrik Brokmarks när värsta besvikelsen lagt sig.

-Nu blir det som sagt spel i division 3 Dalarna och åtminstone jag ser fram emot en säsong där våra unga spelare kan få utvecklas under Stefans och Jannes vingar för att vi förhoppningsvis ska kunna nå ett kvalspel fram på vårkanten 2020.

 

 

På spelarsidan, är det klart att målvakten Hampus Nordgren återvänder, efter att den senaste säsongen spelat i Fagersta AIK. Sedan räknar Fredrik Brokmark med att man kommer ge chansen till flera juniorer, spela i A-laget.

-Vi har gott om lovande J20-spelare som nu kommer få mer speltid. Jag tänker närmast på Hampus Mattsson och Viggo Mereits. Jag hoppas också att vi får behålla våra äldre spelare som Tony Nyström, Mårten Björk och Gustav Åman som är oerhört viktiga för BK, säger Fredrik Brokmark.

 

Jonas Blomqvist, kommer att fortsätta som lagledare, och huvudmaterialförvaltare blir Bobby Thorén, som tidigare jobbat med juniorlagen.

 

Förhoppningsvis kommer inom kort, en intervju med någon av A-lagstränarna.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice