Hoppa till sidans innehåll

J18. Briljant målvaktsspel bäddade för seger i premiären.

29 SEP 2019 18:20
  • Uppdaterad: 29 SEP 2019 18:20

Det blev seger direkt när Avesta BK:s J18 lag inledde säsongen på söndagseftermiddagen. Segersiffrorna hemma mot Falu IF slutade 5-2, efter periodsiffrorna 3-0, 1-0, 1-2.

En av hemmalagets, och kanske matchens bästa spelare var målvakten Christoffer Marcon, som motade 38 av 40 skott.

-Jag säger inte att vi spelar vår bästa match i historien, men min egen insats är helt OK. Jag kunde gjort bättre på målen, men det är sådant man tränar på hela tiden, säger Christoffer Marcon.

 

Första perioden som Avesta vann med 3-0 kan tyda på ett överlägset ABK. Så var inte fallet, utan hemmalaget var mer effektiva,samtidigt som hemmakeepern tog allt och lite till.

-Jag tycker att det är jämt åt båda hållen, och det svänger hela tiden, och det är en rolig match hela tiden. Det kunde stått 3-3 efter första, men allting händer i hockey, fortsätter Marcon.

 

Målglädje efter ett av hemmalagets tre mål i första perioden. FOTO: My Gustafsson.

 

Avesta vann andra perioden med 1-0, och skaffade sig således ett bra utgångsläge inför tredje perioden med 4-0 i ryggen. Detta trots att spelet hade en del i övrigt att önska.

-Vi snackade inför tredje att vi skulle göra mycket saker, men det kändes som ingenting hände till tredje perioden.

 

När Avesta i upptakten av den tredje perioden genom Joakim Nordqvist gjorde 5-0, var det andra målet i numerärt underläge. Även om Falun snyggade till siffrorna i den tredje perioden till 5-2, var Avestas premiärseger aldrig hotad.

 

Den 17-årige målvakten är inte någon storväxt målvakt, men kompenserar det med snabbhet.

-Jag jobbar mycket med reflexer, att jag försöker reagera hela tiden. Jag är mer en akrobatisk målvakt, mer än man bara ska täcka, beskriver han sin spelstil.

 

Christoffer Marcon medVärmdö HC som moderklubb, har också spelat i IFK Ore.

Hur kom det sig att du hamnade i Avesta BK?

-Det är mycket tack vare ”Ludde” (Ludvig Johansson) som kom upp till oss och dömde förra året, och sa att jag skulle provträna, och komma hit. Jag trivs d-a bra här. Jag trivs med alla i laget och skolan och allting.

 

J18 laget som tränas av Nicklas Hero och Pelle Svärd, har ännu inte satt någon utstakad målsättning med placeringar i serien. För Christoffer Macron är det seriesegern det enda som räknas.

-Min egen målsättning är att hamna i slutstriden högst upp, det är min målsättning hela tiden med laget. Vi ska komma så bra vi kan. Kör vi hundra procent i varje match så kommer vi dit vi ska.

 

I nästa omgång, väntar ny hemmamatch, när Borlänge HF:2 gästar Avestahallen.

 

J 18, division 1 A-B. Avesta BK-Falu IF:2 5-2 (3-0, 1-0, 1-2)

Mål: Avesta: Edvin Karlsson 2, Erik Lindgren, Viktor Eliasson, Joakim Nordqvist Falun: Olle Welin, Emil Söderholm.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice