Hoppa till sidans innehåll

Pelle Svärd fortsätter som tränare för J20

06 AUG 2019 14:55
  • Uppdaterad: 06 AUG 2019 14:55

Avesta BK:s J20 tränare, Pelle Svärd, kommer att fortsätta leda laget över kommande säsong. Ett J20-lag som under föregående säsong stod för en riktigt bra säsong då de efter seriesegern i division 1, tog sig vidare till kvalserien till J20-elit. Där Avesta BK slutade fyra, och missade avancemang.

-Det var en grym besvikelse. Jag tycker vi hade ett jätteläge förra året, med den trupp vi hade, säger Svärd.

 

Pelle Svärd som kom till Avesta BK 2017-18, gör nu sin tredje säsong hos föreningen. Kort efter det att förra säsongen var över, har han haft en dialog med sportchefen Fredrik Brokmark, om framtiden.

-Det var inte direkt svårt att besluta sig för att fortsätta. Det är en rolig roll att ha. Familjen måste få säga sitt, och så har jag mycket göra på jobbet.

Efter den starka fjolårssäsongen, där laget bara förlorade en match i serien, så menar Pelle Svärd, att det är för tidigt säga om möjligheterna att ta nästa steg, och ta sig upp till J20 elit.

-Jag har ingen aning om våra möjligheter ta oss dit. Jag vet inte hur truppen ser ut. Det viktigaste för oss är utbilda spelare, och inte titta jättemycket på tabellplaceringar. Vi ska först och främst se till att vi får ett så pass bra A-lag som möjligt, och att de kan ta sig uppåt ett ”hack”.Att A-laget spelar i division 3, tror du det betyder något för slagkraften för J20-laget?

-Ja det klart. Det drar väl inte folk om man har ett division 3 lag som representationslag. Men det är bara knyta näven i fickan och jobba på. Jag har ingen aning hur spelartruppen kommer att se ut för juniorlaget. Jag tänkte kolla onsdagens isträning med A-laget.Under de närmaste veckorna i augusti, kommer man lägga fokus på fysträning.

-Sedan tycker jag att man inte behöver ha så bråttom att gå på is.Vilken vill du ha som assisterande tränare?

-Jag vet inte. Micke (Hurtig) var med efter jul och det funkade bra. Det vore roligt om han kunde fortsätta!

 

Skribent: Per Lindgren. Foto: Privat.
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Avesta BK - Ishockey
Vallgatan
77434 Avesta

Kontakt:
Tel: 022636930
Fax: 022636931
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 Truckservice