Hoppa till sidans innehåll

Europamästarinna klar för Jönköping!

07 OKT 2019 07:41
  • Uppdaterad: 07 OKT 2019 07:41

Jennifer Göransson, fyrfaldig europamästarinna på JEM tidigare i år, kommer att spela för oss från och med inomhussäsongen!


Emil Stille, coach, om nyförvärvet:
- Jennifer är en riktig toppspelare som kommer att tillföra mycket valitet till vårt lag, och hon är dessutom en riktigt bra person. Så det känns väldigt glädjande att hon valt Jönköping som ny adress och vi hälsar henne varmt välkommen till oss!

 

Emil passade på att göra en intervju med Jennifer om hennes tankar kring klubbytet och nästa säsong

Först och främst, stort välkommen till BGK Jönköping!
-
Stort tack!


- Vi är givetvis otroligt nöjda med att du har valt att representera oss säsongen som kommer, kan du berätta lite om varför valet föll på Jönköping?
- Som för många andra är gemenskapen och det sociala i en förening/ett lag det viktigaste för mig. Jönköping har alltid i mina ögon haft en härlig stämning både på och utanför anläggningen (sett utåt), något som lockat mig. Sedan känner jag även en del från klubben sedan tidigare vilket lockar ytterligare.


Vad tror du om våra chanser i Elitserien nästa säsong?
- Chanserna när det kommer till elitserien nästa säsong är enligt mig goda. Jag tror absolut att det finns chans på medalj då vi på pappret har väldigt duktiga spelare. Tittar vi bara på den nu tidigare säsongen så var det inte långt ifrån att man spelade hem bronspengen. Om alla bara tränar och spelar så är medalj helt klart möjligt!


Du har haft en makalös säsong hittills med guld här hemma på SM och såklart alla guld under JEM i Lettland, berätta lite om säsongen som varit och vad som är hemligheten bakom framgångarna?
- Ja, min säsong har verkligen varit över alla förväntningar och lite till. Det startade väl vid mixed-SM i munktell i vintras. Efter att ha gjort en otroligt bra tävling fick jag lite självförtroende och blodad tand för att tävla och träna mer, vilket jag också gjorde hela vintern. Varje tävling gick i princip bara bättre och bättre. Jag kom med andra ord väl förberedd till utomhussäsongen med ett gott självförtroende och en bra form.

Dock blev det inte så mycket tävlande eller tränande under utomhussäsongen som jag ville på grund av en rad olika anledningar. Men självförtroendet och säkerheten fanns trots det fortfarande där. Det viktigaste för mig är inte att hålla igång och tävla/träna hela tiden, utan att se till att lita på mig själv och min förmåga. Något som jag också gjort hela säsongen igenom.
Utöver det har jag även hållit igång väldigt mycket fysiskt och gör fortfarande. Jag löptränar och gymmar mer eller mindre varje dag och jag har absolut märkt en positiv skillnad både i teknik och ork när jag tävlar.

Nästa utmaning för dig blir VM som iår spelas i Kina vilket gör det lite extra speciellt. Vad har du för förväntningar på resan i stort?

- Jag har egentligen inga stora förhoppningar när det gäller VM i Kina. Det är mitt första seniormästerskap och en helt ny upplevelse så för min del kommer det bli mer se och lära och verkligen njuta av hela upplevelsen. Absolut så kan både laget och jag individuellt ha goda chanser på medalj, men som jag gjort hela säsongen kommer jag fokusera på känslan och att ha roligt ute på anläggningen tillsammans med laget.

Ni åker dit med väldigt intressanta lag både på herr och damsidan där både Patrik Jönsson och Marielle Svensson från klubben finns med, vad tror du om era chanser mot övriga nationer?
- Vad vi har för chanser mot övriga nationer vågar jag inte riktigt svara på då jag inte har superkoll på de övriga spelarna mer än de från Tyskland. Vi har ett väldigt starkt herrlag som på pappret ska vara med och strida om guldet helt klart. När det kommer till damlaget så vet jag inte riktigt vad för förväntningar jag har. Vi har ett bra och relativt stabilt lag, men jag tror det kommer bli tufft att slå bl.a. tyskorna som har ett väldigt starkt och rutinerat lag. Som sagt så vill jag inte förvänta mig något, utan jag tar det som det kommer. Jag ska bara njuta och ha roligt där borta.

Återigen stort välkommen till föreningen och stort lycka till under tävlingarna i Kina!

 

 

 

Skribent: Jonas Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
BGK Jönköping - Bangolf
S:t Göransvägen 31
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036165646, 036307373
E-post: This is a mailto link

Se all info


Stort tack till våra sponsorer!

 

  

Vill du också synas här och på våra anläggningar, och ses av över 20 000 besökare varje år? Kontakta oss så berättar vi mer.