Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Bangolfklubben Jönköping bildades så sent som 1996 efter en sammanslagning av Jönköpings BGK och Vätterstadens BGK.
Vi har vår hemmaanläggning i Liljeholmsparken i centrala Jönköping och dessutom har vi en inomhusanläggning på Rosenlund, ca 200 meter från Kinnarps Arena. Detta innebär att vi har öppet för allmänheten året runt, och våra medlemmar har möjlighet att träna och tävla under hela året.

Vi har idag ca 55 medlemmar i klubben, varav ca 25 är aktiva spelare.  
Vårt representationslag har varit väldigt framgångsrikt genom åren, med bl.a två Europacupsilver och två Elitseriesilver.
B-laget innehåller såväl nya som etablerade spelare och håller till i div. 2.

Individuellt har vi under de senaste åren haft stora framgångar och vi har idag en rad landslagsspelare på såväl junior- som seniornivå. VM- och EM-guld i både lag och individuellt samt en rad SM-medaljer är bara några av de meriter som våra spelare har.

Under 2017 gjorde vi vår största satsning någonsin. Vår gamla uttjänta filtbana är riven och istället har vi byggt en betonganläggning. Med hjälp av bidrag från Allmänna Arvsfonden har vi handikappanpassat den genom att sänka ner banorna, ha bredare plattgångar, ny RWC mm.
Bygget har blivit en riktigt succé och vi har ökat antal besökare med nästan 100% och fått många positiva kommentarer från våra besökare.

Hos BGK Jönköping är du välkommen oavsett om du vill satsa stenhårt eller bara spela för nöjes skull! Vi är en liten familjär förening med verksamhet året runt.

Intresserad av att bli medlem? Eller har du några frågor?
Tveka inte, kontakta oss på This is a mailto link

 

 

 

Uppdaterad: 25 JAN 2019 08:58 Skribent: Jonas Gustafsson

Postadress:
BGK Jönköping - Bangolf
S:t Göransvägen 31
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036165646, 036307373
E-post: bgkjonkoping@gmail.c...

Se all info


Stort tack till våra sponsorer!

imagew6pzz.png

 

Vill du också synas här och på våra anläggningar, och ses av över 20 000 besökare varje år? Kontakta oss så berättar vi mer.