Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Förbundet


Dags för 100k-Tourfinal!

(2022-12-09 11:57)
Imorgon lördag 10/12 är det dags för den årliga 100k-Tourfinalen, den här gången i Skövde, där de bästa spelarna från de olika Tourerna runt om i Sverige samlas för att tävla om 100 000 kronor
 
De regerande mästarna Spader Dam och IK Gotlandspärlan kommer åter till start när det är dags för SM i 3-manna finalsteg 1 och 2 i helgen. Vi har kollat läget med Anna Andersson och Oskar Broström som var två av guldmakarna senast det begav sig.
 
Till helgen är det dags för SM i 3-manna finalsteg 1 och 2. Damerna spelar i Jönköping och herrarna i Stockholm. Topp tre efter helgens spel får kämpa om medaljerna vid finalsteg 3 i Skövde i samband med SM-veckan.
 
Svenska Bowlingförbundet och Stockholms Bowlingförbund kommer att genomföra en studie kring bowlares upplevelse av spel på oljeprofiler med väldigt låg oljevolym. 16 spelare på olika spelnivå efterfrågas till studien som drar igång i januari.
 
Höstsäsongen i herrarnas Elitserie avslutades på tisdagen med match i Partille mellan Pergamon och Alingsås och om man ville se många strike så var Partille platsen där man skulle vara.
 

Sjunde raka för AIK

(2022-12-04 18:48)
I Norra allsvenskan återtog AIK serieledningen. I Södra tog sig Hässle upp på tredje plats efter seger i ena matchen.
 
I damernas elitserie denna söndag blev det till slut Team X-Calibur BK som gick segrande ur den utmanande matchen mot BK Högland.
 
På lördag börjar den andra upplagan av FM Mattsson Christmas Tournament i Mora. Tävlingen är säsongens sista Europatourtävling och spelas mellan den 10-18/12. – Det blir ett starkt startfält, säger tävlingsansvarig Mikael Alfredsson.
 
Alla lag i Mellanallsvenska var under lördagen på plats på någon av de fyra olika sammandragen som spelades i Hagfors, Sundbyberg, Karlstad och Vimmerby. De som tagit sig till Hagfors och Sundbyberg fick även se perfekta serier
 
Topplagen Spader Dam och BK Högland tog klara segrar i damernas Elitserie på lördagen. Även Hammarby IF BF tog en övertygande hemmaseger mot gästande nykomlingarna BK Cahoot.
 
Höstens seriespel i Sydallsvenskan avslutades under lördagen med fyra minisammandrag i Malmö (Baltiskan), Höganäs, Göteborg och Partille. Och ett par lag i utsatta tabellägen tog dubbla vinster borta.
 
BK Kaskad befäster sin serieledning i herrarnas Elitserie efter en klar vinst på bortaplan mot Stureby BK och går in i juluppehållet som obesegrade. – Känslan är att vi blivit lite av en maskin som bara maler på, säger William Svensson i Kaskad.
 

Oden besegrade Calluna

(2022-12-03 16:24)
Oden närmar sig Calluna i och med dagens vinst, men Boråstjejerna toppar fortfarande den haltande tabellen i söder. I norrgruppen spelas inga matcher idag.
 
Det bjöds på både spänning och stämning i Partille när Team Pergamon vann toppmatchen mot IS Göta med 11-9. – Fredagsfeelingen är gånger tio efter den här segern, säger Martin Larsen.
 
Stureby BK tar på lördag emot obesegrade BK Kaskad i herrarnas Elitserie. – Målet är självklart att vinna, säger en laddad Max Ornered, coach i Stureby. IS Göta har hela tre bortamatcher i helgen med start redan ikväll fredag mot Team Pergamon.
 

Postadress:
BK 66 - Bowling
Centralgatan 20
81330 Hofors

Besöksadress:
Centralgatan 20
81330 Hofors

Kontakt:
Tel: 029021220
E-post: bk66bowling@gmail.co...

Se all info