Hoppa till sidans innehåll

Nyheter till hösten 2020

22 JUN 2020 11:37
  • Skapad: 22 JUN 2020 11:37

Coronapandemin

Den 12 juni lät Svenska Brottningsförbundet meddela att föreningarna runt om i landet har fått klartecken att bedriva träningsverksamhet fr.o.m 14 juni. Kika gärna på riktlinjer gällande träning under pandemin inför terminsstarten: 

SBF:s riktlinjer under coronapandemin.

Även om detta är väldigt glada nyheter måste vi alla vara beredda på att riktlinjerna kan komma att ändras med kort varsel om situationen med coronaviruset förändras. Vi håller tummarna!

 

Träningstider och terminsstart

Förhoppningsvis kan vi redan från v33 erbjuda tränings för de flesta träningsgrupperna för att ta igen lite tappad tid efter vår- och sommaruppehållet. Detta är såklart under förutsättningen att de byggprojekt som påbörjats i lokalen är klara tills dess. 

Träningstiderna är tyvärr inte satta i skrivande stund men vi jobbar för att få ihop ett schema som ska passa såväl tränare som aktiva. När detta är klart kommer vi lägga ut de nya tiderna här på hemsidan såväl som på våra sociala media. Håll utkik så hoppas vi kunna lägga upp ytterligare en nyhet inom kort!

 

Träningsgrupper

Lite nya grepp kommer vi, bortsett från de som sker på mattan, även ta till i form av träningsgrupper. Preliminärt kommer de nya grupperna se ut som nedan.

Notera att dessa grupper ej är huggda i sten och kan komma att ändras.

Elitgruppen

I denna grupp tränar bara våra SM-kvalificerade tävlingsbrottare från 16 år och uppåt.

Tävlingsgruppen

I tävlingsgruppen tränar barn och ungdomar 8-15 år gamla med en eller flera terminers erfarenhet och är redo att ställa upp i sanktionerade tävlingar.

Träningsgruppen

Träningsgruppen är för barn och ungdomar utan tidigare erfarenhet av brottning, de som vill börja igen efter en tids uppehåll eller vill använda sig av den utmärkta träning som brottningen erbjuder som ett komplement någon annan idrott etc.

Basic Wrestling

Här får du som är fullvuxen eller nästan fullvuxen möjlighet att testa på världens bästa och mest allsidiga träningsform. Upplägget är anpassat för personer utan tidigare erfarenhet av brottning, men passar även perfekt för dig som har brottats som ung eller tränar någon annan kampsport parallellt. Fokus läggs på tekniska grunder och brottningsfys, men även sparring förekommer.

Tjejer

Detta är ingen regelrätt träningsgrupp, utan ett gemensamt träningstillfälle för samtliga tjejer. Nivån är blandad både vad gäller ålder och erfarenhet, så det är i princip bara att dyka upp och vara med. Enda förutsättningen är du tillhör någon av våra ordinarie träningsgrupper, alternativt brottas för någon annan klubb i distriktet

 

Minigruppen

Till Minigruppen välkomnar vi framtidens olympier, killar och tjejer födda 2014-2015. Här får du lära dig kullerbyttor, flygande maror och annat som kan vara användbart om du vill brotta ner syskon eller föräldrar. Fokus läggs på generell motorisk träning och lekfulla kampmoment. Passen leds av tränare med stor erfarenhet. 

 

Till slut vill vi bara önska alla en fortsatt trevlig sommar och hoppas att ni håller er friska! Mer information kommer inom kort.

Skribent: Isak Östlund


facebook


 

 

140609_VK_Puff2_190x140dpi

 Taxi Stockholm

Postadress:
BK Athen - Brottning
Bondegatan 10
11623 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info