Hoppa till sidans innehåll

Analys av kvalet


Vad säger man? Ord som Jippie! och Hurra! och Yes! känns lite tunna. Helt klart är att vi klarade vår uppgift och vann mot Team Booster. Just nu känns det bara behagligt och det är en känsla som åtminstone jag vill ha med mig in i nästa säsong. Nästa säsong som går i Division 2. Smaka på orden - Division 2. Hela den gångna säsongen har varit fokuserat på kvalet och vi har nu uppnått alla mål.

Första matchen som slutade 17-3 var för oss en hyfsad enkel resa. Totalen låg stadigt över 100 poäng. och de flesta borden vanns med 40-50 poäng i snitt. Oddan fortsatte med sitt fina spel från KM och fick ihop 845, medan Peter lyfte sig flera snäpp jämfört med KM och slog 801. Sedan hade vi ytterligare tre spelare till, innan deras bästa spelare slog någon av våra spelare. Så inför den andra matchen var vi rätt trygga i vårt spel. Men ack vad vi bedrog oss.

Team  Booster ökade trycket rejält, medan vi låg kvar på samma nivå. Differensen mellan lagen i första serien var endast 28 poäng och två av borden vann vi i slutrutorna. Det såg länge ut som om Team Booster  skulle vinna med 0-5, men med vår starka upphämtning på slutet, fick med oss totalen och två bord.

Likadant i andra serien, vi fortsatte med samma resultat på de numera allt torrare banorna. Och ju mer de torkade, desto bättre spelade Team Booster. Även här kämpade vi oss tillbaka i slutrutorna och vann med endast 54 käglor på totalen, I tredje serien pendlade de flesta borden mellan plus och minus och osäkerheten var stor. I sista serien så fick återigen Fightarna kämpa ända in i slutrutorna och lyckades till slut fastställa matchresultatet till 5-10, som räckte för att ta oss till Division 2.

Fights sista serie var dagens bästa och ett resultat på 1606 lovar gott inför framtiden. Peter hittade storformen i andra matchen och fick ihop 677 poäng på tre serier, bara 4 poäng mer än Oskar Ilfeldt i Team Booster.

Efter den serien avslutade matchen och därmed hade BK Fight nått sitt mål. Och redan nu har diskussionerna om vilka lag vi kommer att få möta och framförallt, vilken målsättning ska vi ha nästa säsong? En annan fråga som dyker upp är om detta ger oss fler spelare och vilka i så fall. Det diskuteras mycket som om vi ska F-lag eller inte. Det finns ju både för och nackdelar, men för att det ska bli hållbart, måste vi bli flera spelare. Dessa frågor och andra får vi ta ställning till framöver, just nu är det bara att njuta....

Uppdaterad: 17 APR 2010 20:14 Skribent: /Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info