Hoppa till sidans innehåll

Analys för omgång 11


Jisses, vart tog dagarna vägen? Är det redan dags för en ny krönika. Och nu är det nytt år till på köpet, 2010. Snygga siffror där annars, ser ut som ett drömresultat på 8 serier. Men vem vet? Om några år kanske det är vardagsmat för de duktiga bowlarna i Fight.

Fight ja. Under uppehållet har väl aktiviteterna varit så där, Oddan har dock visat framfötterna i Västerås och dessutom vann han den prestigefyllda tävlingen Örebromästerskapet. Fightarna visade sig en kort stund på banorna under 10-manna, men jag tror de flesta försvann efter 2 serier eller så. Då var det inte mycket hurra över.

Men men, nu startar vårsäsongen och Fightarnas A-lag ska direkt ge ut i hetluften och de iskalla vägarna, ända upp till Skinnskatteberg för att möta 3:e-placerade BK Skinnsbergs F-lag. Dessutom är BK Skinnsbergs F våra derbykamrater, vilket innebär att de som möter oss, också får möta Skinnsbergarna. Tredjeplats i tabellen låter bra, men om man studerar den lite mera, så ser man att Skinnsberg har vunnit 3 matcher under hösten, mot våra 10 matcher. De har under hösten snittat ca 5200 poäng på hemmaplan och vunnit då mot Åkers, Stallis F2 samt Käglan. Och de har fått stryk endast av Vingåkers på hemmaplan. Och när vi mötte dem på hemmaplan i höstas, vann vi med 17-3 och närmare 800 käglor.

Så även om vi har en dålig dag, kommer vi slå BK Skinnsberg F, ifall de inte toppar med sitt A-lag. Deras A-lag har också det gemensamma med totalt tre segrar under hösten.

Eftersom vårt B-lag står över denna gång, kommer vi åka med det starkaste laget jag sett på länge. Radarparet Håkan och Leif har tränat ihop under julledigheten och sågs spela med mycket energi. Katarina och Erkki kommer bli en intressant kombination att se och får Erkki styr på sin vänsterhand (fundera på det), då kommer vad som helst att hända. Christer och Tord har under hösten kamperat ihop och med Christer på väg mot formtoppen, är det ytterligare ett par som vill plocka poäng.

Frågan är ju då om sista paret ut, Nicklas och Patrik har spelat ihop tidigare? I vilket fall som helst så i årets upplaga av detta par, finns det många poäng att hämta.

När man räknar ihop så här och tittar, verkar ju 0-20 inte helt orimligt. Men det är ju nu bortaplan (i en väldigt trevlig hall dock) och första matchen för säsongen. Det gör ju då att det kan bli svårtippat. Vinner det gör vi, jag skulle tippa på 8-12 eller 7-13. 15-5 är ju inte heller helt orimligt, men jag tror att Skinnsberg är mer taggat inför våren, än de var under hösten.

/Krönikören

Uppdaterad: 04 JAN 2010 23:04 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info