Hoppa till sidans innehåll

Analys med upphåll


”Klubben som gick upp för en kulle och kom ner från ett berg”, och stärkta av tillförsikt! Så kan man beskriva fenomenet BK Fight och deras intåg hittills i starten av bowlingsäsongen av div. 3. Laget trillade ner oturligt via teknisk KO från div. 2 till 3:an i våras, men har nu rest sig innan klockan ens vågat klämta och nu satt full fart likt ett X2000 utan förseningsproblem! Spelet på banorna har hittills speglat minst div. 2 klass och hur har då detta kommit sig undrar utomstående och tillika undrande klubbmedlemmar!

 

Utan rätt ans och skötsel så utvinner man ingen kvalité som bekant! Det är bara att se till Leif Hedlund som allt som ofta drivit upp solrosor till en höjd på ca 4-5 meter ovan havet vid sin rödmålade stuga. Detta har då skett med rätt entusiasm och elegans samt kunskap. På samma sätt har nu BK Fight lagt till med kvalité och sinnesnärvaro i det ärofyllda spelet och i medlemstruppen! Som bekant så har det tillkommit spelare från andra beryktade klubbar inkl. kvinnlig fägring i form av Katarina från ÖSK! Poängsnittet på de nya spelarna har höjt nivån totalt i klubben vilket bidragit till ökad positiv konkurrens i laguttagningarna. Detta ökar bredden och många har därmed även höjt sina tidigare snitt!

 

En bidragande orsak till lyftet är en bra uppstart som gjordes i augusti med träningsläger i Laxå. Utöver det träningsmatcher i Kumla och i Strike & Co samt ”riktig” träning under sakkunnig ledning av Peter ”Fjädern” Lagerroos. Träning ger som bekant färdighet samt rätt mental inställning både innan och utanför banorna är viktigt för att nå framgång! Här har BK Fight redan kommit på tå och är en bra bit på väg med god laganda!

 

Nu är det vila och träning som gäller tills A-laget går i klinch igen och då på bortaplan i en annan del av Köping den 18 oktober för att då möta Palace och Volvo på glattare banor än vad som är brukligt i Strike & Co. Det lär bli snabbare banor, men troligen inte lika ishalt som i Västerås. Men gemene man och kvinna som ämnar åka dit då bör ändå tänka på att sänka tempot, så är chanserna stora att fight-ing-spirit räcker långt för att fortsätta vara obesegrade ett bra tag framöver! Herr UK kommer att ha ett förhoppningsvis angenämt problem att ta ut A-laget i och med att det är många som höjt sin nivå och många är likvärdiga i spelet! Tills A-lag resp. B-lag äntrar banorna igen med matchspel så är det bra att vara aktiv på träningarna och spela ligan när så ges möjlighet för att vara i form framöver!

 

”Den stundande framtiden är vår, BK Fight´s”!

 

//Krönikören

Uppdaterad: 25 SEP 2009 10:54 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info