Hoppa till sidans innehåll

Analys omgång 18


"Det bidde en tårta..."

Trots det enkla motståndet och den hägrade moroten, och poängrekord på bortaplan, tog motståndarna 2 poäng för att det skulle bli en smörgåstårta (och med tanke på den ekonomiska krisen, ska jag kanske vara (skade)glad...?).

Men en smarrig tårta är alltid gott, och den kommer bli extra njutningsfull när vi har tecknat Div2-kontraktet snart. Det började bra i Köping, 0-5 och ca 130 pinnar tillgodo kändes tryggt. Nästa serie blev inte sämre, bortsett från den tappade poängen, endast 33 käglor ifrån. Men så är det, i Köping gällde det att vara lätt på handen och ägna sig åt precisionsspel, det var inte så mycket annat man kunde göra (ja, spärra förstås...). Hela matchen slutade med 2-18 och det skiljde ca 600 käglor mellan lagen.

B-laget däremot fick sig en kalldusch i första serie, 1-4 och ca 110 kägelpoäng i baken, gjorde att Fightarna kom igång riktigt ordentligt. I andra serien tog man tillbaka lite och vann totalen med endast 23 käglor, vilket gav resultet 3-2 (4-6 totat). Sen orkade Västeråsarna inte stå emot trycket, utan de två sista serierna slutade båda med 4-1.

Intressant här i sammanhanget är att dels var B-laget endast 25 poäng i från A-laget, dels var det två nya spelare igång och spelade för Fight. Håkan Larsson, tidigare ÖSK, visade en stabil nivå från start och med 782 får ses som helt klart godkänt. Elisabeth Ringqvist, som haft ett lååååååångt uppehåll,  startade som reserv och hoppade in i tredje serien. En stel inledning blev det men en betydligt bättre andraserie lovar gott för framtiden.  

Nästa helg spelar B-laget sin sista match för säsongen och med en serieseger i ryggen, kan de sedan ta sommarlov med gott samvete. Men innan de gör det, ska de dels heja på A-laget inför sin sista match i grundspelet, och framför allt hålla tummar och tår och vad som finns när de sedan ska spela kvalet efter påsk.

Men mer om detta kommer i annan krönika....

 

Uppdaterad: 21 MAR 2010 22:37 Skribent: /Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info