Hoppa till sidans innehåll

Analys omgång 19


Två matcher som i sig var rätt betydelselösa spelades i helgen. Våra placeringar i tabellen var rätt ohotad och för motståndarlagen fanns det inte heller mycket att spela för. Trots detta blev B-lagsmatchen en av de mera spännande matcherna på länge. Det var svettigt att sitta bredvid utan att kunna påverka spela och se hur det svängde fram och tillbaka. Det bevisas också att av 16 bord, avgjordes 9 med mindre än 15 poängs skillnad. IFK Västerås B hade dock en bättre kägelpoäng, 5524 mot våra 5424. Så kägelresultatet 10-10 får väl se som helt klart godkänd avslutningsmatch. Diskussionerna har redan pågått ett tag, och jag antar att om vi får 2-4 personer till, kommer vi satsa på ett farmarlag till nästa säsong. Och med den trupp vi har idag, kommer finnas många intressanta matcher att se fram emot, om vi drar igång ett F-lag.

För att avrunda lite då det gäller B-laget, efter 16 matcher vann vi reservligan med betryggande 7 poäng till tvåan. Laget snittade 5489 totalt (5656 hemma och 5321 på bortaplan).  Vi har använt 20 personer i laget, vilket innebär nästan hela klubben!!! 7 segrar och en oavgjord på hemmaplan, 3 segrar, 3 oavgjorda och 2 förluster på bortaplan. Det finns betydligt mer statistik att redovisa och jag är rätt säker på att vår statistikguru Peter kommer att redovisa mera framöver.

A-laget avslutade sitt grundspel på bästa tänkbara sätt, en seger mot BK Smeden som hade en otroligt bred trupp med sig (alltså ur resultatsynpunkt sett, inget annat). Säsongsrekord med 6513 innebar att vi slutade som vi började. Den första matchen hemma gjorde 6474 och nu är det bara att börja ladda för det kommande kvalet (men först ska vi äta ägg, flyga till blåkulla och allt annat). 1701-rundan i sista serien visar vilken potential som finns i Fight. I toppform var Peter som slog till med hela 905 poäng. Noterbart är Oddans båda insatser i helgen, 848 med A-laget och 853 med B-laget visar den styrka och jämnhet som han har. Också kul att se är hur väl Håkan Larsson har tagit plats i A-laget. Med 829 var han viktig kugge till lagets prestation.

Nu är grundspelet och om inga andra överraskningar kommer att dyka upp, så får vi möta BK Slussen/Team Booster F i kvalet. De har spelat i div 2 under säsongen och på 22 matcher har de spelat oavgjort en och förlorat resten. Deras A-lag har spelat i division 1 den gångna säsongen, där de ligger på sista plats. Nu pågår det diskussioner om vilken hall vi ska spela kvalet i, och det finns ju några att välja emellan. Någon gång efter påsk kommer vi få veta, både plats och datum.

 

Uppdaterad: 28 MAR 2010 20:50 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info