Hoppa till sidans innehåll

Analys omgång 5


En seger fast det blev oavgjort...

B-lagets match i Köping blev en spännande tillställning. Med blygsamma 1218 i första serien och 5-0 direkt emot sig, kändes det tungt. Men två av borden var nära att ta poäng, två tomrutor i sista rutan avgjorde. Men i andra serien visade vi att vi var där för att vinna och vi lyfte oss med nästan 200 poäng. Och med 5-5 efter två serier, slappnade vi av lite för mycket och BK Scheele/Palace Ten Pin matchens högsta serie, 146, vilket gjorde att det blev 4-1 och totalt 9-6. Och Mats Winges/Lennart Sjöqvist var ju bara 8 pinnar ifrån bordseger. Till sista serien höjde vi oss snäpp och lite turligt vann vi ett bord med endast 6 pinnar, vilket gav slutresultatet 1-4 och 10-10.

Kägelpoängen 5372 får ses som godkänt, där Åke Helenius med 800 var bästa spelare på plan, tätt följd av Niclas Odbert på 793. Med det här resultatet och efter 5 spelade matcher, ligger vi på andra plats i tabellen. Tabellen haltar dock då vi har flest spelade matcher. Intressanta är att det är två lag på 6 poäng (vi och IFK Västerås), två lag på 5 poäng (Scheele/Palace B och VSK). KIFs B-lag har efter 5 matcher 0 poäng.

Trots att A-laget hade uppehåll i helgen, var det full omgång i gruppen. Och efter de inledande matcherna, har 4 lag tagit tätposition och som kommer bli tuffa motståndare om att bli bästa 1:a.

Största hotet kommer från det obesegrade laget BK Taggen, Flen. BK Taggen är en stor klubb som har närmare 36 spelare att välja emellan, men spelar endast med 1 åttamannalag i division tre. De snittar ca 5670 på sina matcher och när de spelade i Köping, gjorde de 5589, vilket kan ses som ett riktmärke för oss.

Andra hotet kommer från det också obesegrade laget IFK Västerås, samma lag som vi har i B-gruppen. De har på sina 4 matcher vunnit tre och spelat oavgjort på 1. Med ett snitt 5470, och en spridning med resultaten gör att de kommer vara ett starkt hot längre fram på säsongen. En parentes, deras oavgjorda match var mot BK Smeden F, har spelat med 8, 6, 6, 8, 7 och 7 spelare...

Det tredje hotet mot oss är Vingåkers BK, ett lag som vi vann med 17-3 emot. Efter 5 matcher har de 4 segrar och förlusten mot oss. 5459 i snitt och med en variation på 200 poäng tyder på jämnhet, oavsett hemma- eller bortabana.

Ifall ni undrar, vårt snitt är 6220, alla spelade på hemmaplan. Så resultatmässigt ligger vi en högre division, och det kommer bli intressant när vi ska iväg till Köping om ett par veckor.

Det finns dock fler lag som aspirerar på förstaplatsen i respektive grupper, ett lag är t ex Volvo FK som har vunnit två, två oavgjorda och två förluster. BK Stallis F2 vill säkert vara med och spela om förstaplatsen, men de har både Taggen och Vingåkers BK i sin grupp, så jag tror inte på förstaplatsen för deras del.

Med erfarenheten från Västerås och Köping som B-laget har tagit med sig, finns det mycket att tänka på för de som ska iväg med A-laget nästa match. Som Peter hela tiden ropar, de täckta rutorna är de bästa rutorna...

/Krönikören

Uppdaterad: 04 OKT 2009 19:38 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info