Hoppa till sidans innehåll

Krönika - Omgång 10


Sista matchen innan juluppehållet!

Efter att haft en oerhört stark höst, är det snart dags för juluppehållet. Och egentligen är det bara en sak som oroar mig (inte för att jag inte får några julklappar, för det har jag köpt till mig själv...).Att vi har blivit för självsäkra och tror att vi har vunnit matchen redan innan spel. Vi har haft stora framgångar med både A- och B-laget, och hur det än går i Sala, kommer vi leda vår tabell före ÖBS. Vad jag menar är att vi måste nu visa att vi kan spela utanför Örebro, förra resan tappade vi två poäng. I och för sig krävdes det ett klubbrekord av motståndarna, och vi förlorade med minsta möjliga marginal.

Första matchen i Sala möter vi Silver. Och av hallschemat att döma, kommer vi få det nyoljat (jag har dock inte kollat upp vilken profil än...). Nyoljat i Sala innebär oftast att man spelar rakt ner på kanten och låter klotet jobba när det kommer ut i torrfältet. Men redan efter en serie är oljan nerspelad och klotet tar svagare och svagare. När den spelet har "flyttat" på sig, kommer banorna hålla rätt bra och med rätt spellinje, tempo, klot och kalsonger, kommer fickträffarna att ge utdelning.

BK Silver snittar på hemmabanorna ca 5270 poäng och har vunnit 3, oavgjort 1 och förlorat 1 (nu senast mot IFK Västerås). Matcherna har varit täta och det har inte varit stora differenser i mellan lagen. Vi kommer möta BK Silvers A-lag och spelarna har ett snitt som ligger från 180 och nedåt. För vår egen del så har vi två spelare under 180, resten ligger över, mycket över.

Bortamatch är alltid bortamatch och vi kommer säkert vara lite trevande, men efter att ha legat under i början på 1:a serien, tar vi tag i matchen och vinner den med 3-2 och ca 64 poäng på totalen.  Serien därefter blir det 4-1 och tredje serien blir en tät tillställning med 3-2 till oss igen. Sen orkar inte BK Silver längre och vi vinner enkelt sista serien med 5-0, totalt 15-5 till vår fördel.

I den andra matchen  möter vi ett farmarlag, IFK Sala. IFK Sala leder sin grupp rätt övertygande med 7 segrar på 10 matcher. Man har vunnit 5 av sina 6 hemmamatcher och den 6:e matchen blev oavgjord. Och när man mötte IFK Västerås nu senast i helgen, vann man med 15-5 och ca 125 kägelpoäng.  IFK Salas A-lag ligger i topp i division 2 och har satsat hårt i år på att avancera. Det kommer bli en betydligt tuffare match och förhoppningsvis har haft nytta av att spelat in oss i föregående match, att vi hänger med och leder matchen efter första serien. 4-1 känns som en rimlig siffra, medan i andra serien vaknar IFK Sala och kvitterar tillbaka med 4-1. Tredje serien står och väger, troligen blir ett bord oavgjort och därmed skrivs resultatet 3-1 till vår fördel. IFK Sala och vi lägger in våra sista krafter och Sala vinner sista serien med 3-2 vilket ger oss en seger med 10-9.

Kägelpoängen kommer att hamna runt 5600-5700 i båda matcherna och matchbäst i första matchen blir Peter, medan Leif tar den andra totalsegern.

Lycka till i helgen!

 

/Krönikören.

 

PS! För att citera vår hemsida angående B-lagets match i helgen - "Skrattar och ler samt väntar på tomten. Vi håller formen 2010"...

Uppdaterad: 26 NOV 2009 23:32 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info