Hoppa till sidans innehåll

Krönika - Omgång 6


Hur bra är vi egentligen?

Nu på söndag kommer det första riktiga provet för A-laget, när de ska spela i Köping. Klockan 11.00 möter vi Palace Ten Pin BC, som efter 6 matcher har vunnit 2 och förlorat 4. Nu tror jag inte att Palace kommer bli det svåra motståndet, deras bästa hemmaspelare den här säsongen är My Olsson som snittar 182 på hemmaplan. På sina två hemmamatcher har de snittat 5466, och en försiktig gissning att vi börjar med 5900-6000, så en seger med 4-16 känns rätt rimligt. Men det gäller dock att vi spelar också och inte bara står bredvid.

Den andra matchen blir tuffare, Volvo FK har spelat 6 matcher, vunnit 2, förlorat 2 och spelat oavgjort 2. Med 6 poäng i tabellen ligger de 2:a i sin grupp, strax efter IFK Västerås. De är starka hemmaspelare med personer över 200 i hemmasnitt, så här långt på säsongen. Med ett hemmasnitt på 5862 behöver vi lyfta oss rejält, men efter ha spelat in oss i första matchen kommer vi att lyfta oss. Även i den här matchen tror jag på seger för vår del, dock blir resultatet 8-12.

Hur bra formen är på våra egna spelare kommer bli spännande att se. Peter har inte spelat på ett par veckor och Erkki har haft krångel med en stel axel. De är dock så pass rutinerade att de kommer ta sina 7-8 poäng.

Det nya radarparet Håkan och Leif smyger där i mitten och än så länge är paret obesegrat, blir det de även efter denna helg? Jag hoppas det, båda herrarna blir bara bättre och bättre ju tätare matcherna är, så även där hamnar skörden på 7-8 poäng.

Christer var ju spelade Västmanlandstouren och gjorde det framgångsrikt. Men det kommer skilja sig mellan matchbanor och tävlingsbanor, vilket Christer kommer att fixa. Tord trycker på som vanligt och vore banorna 35 meter långa, skulle Tord vara landets bästa spelare. En gissning här är att de kommer plocka totalt 6 poäng  i sina matcher.

Sista paret ut är Patrik och Oddan. Oddan trivs i Köping och med rätt humör, lär 950-vallen spräckas i någon av matcherna. Patrik har svårt att få med sig alla käglorna i förstaslaget, men han är sp pass spärrsäker så det finns inget att oroa sig för.

B-laget kommer möta KIF på hemmaplan, sist de mötes, vann vi med minsta möjliga marginal, 11-9 och med ca 100 käglor plus. Tyvärr har inte KIF:arna visat så mycket bättre resultat sedan dess och ligger sist i tabellen. De har snittat 4957 och det finns utrymme för att öka. De är dock en klubb med ett division 2-lag och som de gärna vill använda de bästa spelarna i. Poängmässigt sett ligger lagen rätt lika och det kommer bli en jämn och tät match. Vi har dock fördelen av att vara ett oerhört laddat lag och jag tror på en seger med 9-11 igen, men med risk för 10-10.

Nästa vecka är det våra spelkamrater i Skinnsberg (de som möter oss, möter också dem i samma omgång). Hur det går i den matchen kommer jag att avslöja i nästa veckas krönika...

 

/Krönikören

Uppdaterad: 15 OKT 2009 22:33 Skribent: KRönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info