Hoppa till sidans innehåll

Krönika - Omgång 8


Nä, så enkelt ska vi inte göra. Även om det var ett tag sedan jag skrev en krönika, ska vi få fram en idag också. Vi har haft ett lång uppehåll och framför oss väntar 4 matcher innan juluppehållet tar vid. Två av dessa matcher bedömer jag som relativt enkla, eller att det hänger på oss själva om vi vill vinna eller inte. Motståndarna har bara att hänga med och ta sitt pass. De andra två matcherna kommer bli klurigare, då det är två sena kvällsmatcher i Sala. Men om den helgen kommer en annan krönika att handla om.

Nu till helgen kommer vi möta Stallis F2 lag på hemmaplan. Även om Stallis F2 nu ligger på andra plats i sin grupp, anser jag dem inte som några stora motståndare. Snittet per match ligger runt 5600 (175 poäng/spelare) vilket ska jämföras med våra 6175 (192 poäng/spelare). 20-0 ligger helt klart inom räckhåll, men som vanligt inom bowlingen finns det inget säkert. Örebro är känd som en hall som är lättspelat och Stallis känner sig slagna på förhand, vilket gör att de spelar avslappnat och slår därmed klubbrekord (någon som varit med om det förr?)

Den senaste träningen så såg Peter avslappnad ut, medan Erkki drog runt med ett saligt leende på läpparna. Om det var för att han slapp jobbet eller för han fick en fickträff, törs inte krönikören säga. Men helt klart är att detta par är redo för helgen och håller de styr på klotet, kan det bli full pott. Förra matchen tappade Leif och Håkan ett bord, det första i år. Som tur var, var ingen vägen för det tappade bordet och dessa herrar har nu gett sig den på att nu ska det vinnas. Detta par är väl det enda säkra paret på banorna den här helgen.

Tredje paret ut är Christer och Tord som båda kommer tävla i klassen kasta längst med ett bowlingklot. Jag skulle tro att de längsta kasten hamnar på en 6-7 meter. Snittet lär nog hamna 4-5 meter, men inget kast är under 3 meter. Poängen? Ganska ointressant i det här fallet, de har en egen tävling. Sist Katarina och Patrik spelade ihop blev väl resultatet sisådär. Men nu har det gått några veckor sen dess och Patrik börjar få klotet mot banan och Katarina har slagit klubbrekord, så det låter lovande.

För att vi ska passera 100 poäng i diff, behöver vi vinna med minst 13 poäng, så jag gissar på 17-3 till oss mot Stallis F2.

För B-laget del så är det dags att möta tabelltvåan IFK Västerås B, som har på 6 matcher vunnit 4 och förlorat 2. Vi har mött IFK en gång i år och i Västerås, där IFK vann med 13-7. Vi var väl med rätt bra, men käglorna föll inte vår väg. Nu är vi revanschsugna och vill naturligtvis vinna helgens drabbning. Nu har det varit lite sjukdomar i klubben, så jag är inte riktigt säker på hur väl laguttagningen stämmer. Bland annat låg Jörgen nedbäddad i veckan och fick träna mentalt i stället. Frågan är om han står på fötterna på söndag. Gör han det och orkar öka tempot, kommer han nå en bra bit över 750 poäng. Med partnern Åke H finns det goda möjligheter att ta alla bord, men då får dem inte slarva.

Jan-Åke Lindblad har tränat på ett nytt släpp som kommer att minska antalet hål och öka antalet strikar, vilket gör att Lennart får en behaglig resa och bidrar med att täppa till poängen så gått det går. En nygammal kombination är Mats och Åke, båda är breddspelare och utnyttjar verkligen hela banan, vilket gör att motståndarna blir fundersamma och glömmer sitt eget spel. Sista paret ut är Oddan och Alfred, vilket kommer att skapa huvudbry i dagens analys. Inte Alfred, han har legat på en stadig uppgång, utan det är mera hans spelkamrat och pappa. Han åker land och rike runt och gör sina insatser i diverse tävlingar. Men nu är det en lagsport och Oddan är viktig kugge för paret ska ta sina poäng.

Det är en svårtippad match och allt mellan 5-15 till 15-5 är fullt möjligt. IFK har inte vanan inne att spela på våra banor där det börjar svänga rätt tidig, utan i Västerås handlar det om att träffa fickan med ett rakslag. Samma slag som kommer svänga 2-3 ribbor och träffar mitt på istället.

Jag tippar med hjärtat och tror på en klar seger för B-laget med 14-6.

 

Lycka till i helgen alla Fight-bowlare...

/Krönikören

Uppdaterad: 12 NOV 2009 23:07 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info