Hoppa till sidans innehåll

Krönika - Omgång 9


Mot Eliten!

Ok, nu till helgen får vi verkligen se om all träning under hösten har gett något. Liksom föråkarna på Stenmarks tid, ska vårt A-lag inleda lördagens elitsammandrag med att möta BK Käglan. Käglan som har spelat ovanligt dåligt (ligger sist i tabellen med endast en oavgjord match)  i år och som vi slog med 20-0 i första mötet. Jocke W/Mats O bjöd då på det hårdaste motståndet och så lär väl det bli i helgen också.

Nytt spännande par i Fight är annars  Oddan och Peter. Det blir första matchen ihop i år med tanke på det stabila spelet som båda herrarna presterar, kommer det bli full pott. Risken finns annars att de båda i sin iver att hjälpa andra, glömmer bort sitt egna spel. Däremot kommer Leif och Håkan att fortsätta att jaga full pott igen, och med tjurskallens envishet, inte kommer flytta en ribba utan justerar släppet och drar hem 4 poäng.

Christer som leder knappt den interna tävlingen "kast med boll" är i zonen och kommer åter igen närma sig 900 poäng. Och Tord kommer med kraft och elegans att spela en vänster/högertaktik, så att både motståndare, medspelare och käglor inte vet vad som kommer (men jag vet, strike!). Oavsett hur de spelar, full pott är fullt möjligt och så blir det. Sista paret ut är de båda rutinerade herrarna Åke som äntligen har tagit plats i A-laget (Jan-Åke och Bengt-Åke), och som kommer att visa att där vill de vara, kommer gå för att plocka full poäng.

Sorry Käglan, men 20-0 känns som ett rimligt resultat. Naturligtvis är det att sticka ut hakan ordentligt, då vi inte spelar på normala banor. Men om vi tycker att det är svårt, tror jag att Käglan tycker att det är ännu svårare. För att skapa en morot för Fight, slå förra helgens resultat (6217) och jag kanske avslöjar mig...

B-svängen kommer att möta KIFs B-lag på hemmaplan, ett KIF som inte riktigt kommit igång i år. Trots detta vill jag inte räkna bort KIFarna, då de har kapacitet att spela ett bra spel. Och även den här matchen kommer att spelas på elitoljning, vilket skapar öppningar för båda lagen. Det viktigaste här (som alltid i bowlingen) är "minst missar vinner". Det är ett starkt lag som vi ställer på banorna på söndag och i stort sett alla kan (eller vill) aspirera till en plats i A-laget.

Nu tror jag inte på några jättesiffror i den här matchen, utan det kommer bli en tät (och rolig) match där resultatet kommer att svänga fram och tillbaka. Med siffrorna 1-4, 2-3, 3-2 samt 5-0, vinner vi matchen med 11-9 och vi behåller vår ledning i tabellen. Det är B-lagets sista match innan juluppehållet och jag hoppas att tomten har laddat med många presenter i år.

/Krönikören

Uppdaterad: 18 NOV 2009 22:07 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info