Hoppa till sidans innehåll

Krönikan - Omgång 3


Serien fortsätter...

Med det spel som båda lagen presterade i helgen, ser jag fram emot helgens hårda matcher. Hårda och hårda? På pappret så ska vi dominera, men som alltid i dessa sammanhang gäller det att spela varje ruta och inte bara tro att det är och kasta iväg klotet. Kort sagt, den som täcker mest kommer att vinna.

I A-lagets första match möter vi BK Käglan, ett Örebrolag som fick storstryk i premiären (3-17).  Och två giganter i BK Fight förra helgen var ju Leif och Håkan, som med 906 och 918 poäng fullständigt dominerade i hallen. Frågan är ju förstås om det kvarstår. Leif har fortsatt spela med pensionärerna och det är en hård skola att bli fostrad i. Håkan börjar vänja sig vid sitt nya klot och kommer säkert att fingra i närheten 900-strecket. Och med tanke på motståndet så kommer det bli full pott för herrarna.

Peter presterade nästan 900, detta med en seriediff på över 100 poäng. Och när han sedan gjorde en diskutabel insats på Ligapremiären, gör ju att Erkki får vässa sig några snäpp. Det kommer han att göra och dessa herrar kommer kanske att ta full pott, men får kämpa i de flesta serierna. Troligen tre poäng i första matchen.

Ett annat jämt par var Christer och Patrik, de får chansen även den här helgen och kan herrarna hålla styr på  sina slag, kommer de säkert plocka ett flertal poäng.

Katarina och Lars kommer bli ett nytt "Fight-par", även om de troligen spelade ihop i sin förra klubb. Lars har lite bekymmer med sin axel och det kan störa honom en del, men så länge han är med i matchen, kommer Katarina vara trygg och spela avslappnat. Eftersom axeln är ett osäkerhetsmoment, tippar jag två poäng för detta par.

Alltså en säker vinst mot Käglan med 4-16 och avgjort efter tredje serien...

Mot ÖBS vore det rätt kul att få slänga in Alfred som en liten joker, frågan är ju då om hans morfar och mamma törs spela för fullt då och få en grining son i familjen, eller släpper de fram honom så han får ett gott förtroende. Nu blir det inte så, med det skulle vara kul.

I övrigt är det samma lag som mot Käglan, bara det att Tord och Oddan kommer in istället för Katarina och Lars. Oddan insåg ju förra helgen, för att vara i topp i Fight, räcker det inte med att spräcka 800-strecket. Tord var sparring förra helgen då vi mötte ett decimerat Åkers BK, så han lär vara spelsugen och visa att han platsar i A-laget.

I matchen mot ÖBS kommer det bli lite tuffare.  Dels kämpade ÖBS tills sig en knapp 11-9-seger förra veckan, och dels är det vår andra match för dagen. Jag tror dock på en seger för oss med 8-12, men det kommer att avgöras i slutrutorna och de som täcker bäst vinner. Det kan vara taktiskt drag att slänga in ett uppvilat par som med pigga krafter kör över ÖBS.

B-laget kommer att möta ett ospelat BK Scheele/Palace B, så ur den synpunkten blir det svårt att tippa resultatet. Ännu mera svårttippat blir det då Scheele/Palace möte KIFs B-lag i matchen före vår. Men trots dessa försvårande omständigheter, tror jag på en knapp 11-9-seger. Vi har trots allt fördelen av att det är hemmaplan och jag misstänker att de som kommer är unga juniorer, som kanske inte så vana att spela två serier med bibehållen koncentration.

Tord kommer även vara med här i matchen och därmed kommer han att säkra sin plats i A-laget. Det har även den fördelen Jörgen kommer att hänga på och visar att det är dit han vill.

Stefan gör sin seriepremiär till helgen och får han bara ut klotet i banan istället för bakom ryggen, kommer han lätt göra 740-760...

Kort sagt, det blir en hård match för B-laget, men med ett taggat gäng blir slutresultatet 11-9.

/Krönikören

Uppdaterad: 09 SEP 2009 23:22 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info