Hoppa till sidans innehåll

Krönikan - omgång 2


Jaha, nu var det äntligen dags! Efter en lång och skön sommar ska nu seriespelet och återtåget ta sin början. För A-lagets del innebär det 22 matcher samt ett kval och 16 matcher för reservlaget. Tack vare de många nyförvärven av rutinerade bowlare, kan Fight ställa upp med två 8-mannalag i år.

Nu till helgen så kommer A-laget möta Åkers BK, ett Strängnäslag som redan har spelat en match då kommer till oss. De börjar sin premiär med att möta BK Skinnsberg F för att sedan möta oss efter lunch.

Åkers BK är liksom Fight ett lag som spelade i Division 2 förra året och där tog sistaplatsen i sin grupp. Tittar man i Rankingen på Swebowl har Åkers BK en spelare som sticker ut, Tommy Norberg, med ett årsbortasnitt på 210 poäng. Resten av laget ligger i klass med oss och det är därmed en öppen match.

Jag tror på en seger för A-laget (15-5), även om match- och premiärnerver kommer att ställa till det för oss.  Ser man på UK:s första laguttagning så Niclas och Peter vara de två starka profilerna, även om Peter har förmåga att spridas sina slag. Peter kommer dock få stöd av Erkki och tillsammans tar de full pott bland banpoängen. Erkki som har vilat sig i form och börjat med en mjukare spelstil, kommer visa att han vill ha en plats i A-laget framöver. Enligt vissa rykten har Håkan nu slängt sitt sandpapper och köpt ett nytt klot. Men han behöver dock några serier på sig att lära känna sitt nya klot, vilket kanske inte ger så höga poäng, men lovar gott för framtiden. Leif och Håkan är gamla bekanta, men vad jag vet har aldrig spelat par tidigare. Leif har legat i hårdträning med de tuffa pensionärsligorna, är ordentligt laddad inför helgen. Christer och Oddan kommer bli de paret som vinner grenen kast med klot. Med kraft och elegans kommer dessa herrar att få iväg kloten ca 50-60 cm ovanför banytan för att sedan landa 3-5 meter bort.  Tord är den ende som kommer att kunna matcha dessa herrar i frågan om utkast, men han kommer att gå som reserv och se till att vi andra spelar. Klubbens leading lady, Katarina, kommer sätta press på Patrik och tillsammans tar de 2-3 banpoäng i helgens premiärmatch.

För R-lagets del så blir till att möta KIF B på hemmaplan, vilket vi bland annat körde över rejält i träningsmatchen mot dem. Och med team Odbert på ett banpar, kommer vad som helst att hända. KIF:s A-lag gick ju upp i tvåan till den här säsongen och ska de hänga kvar där, måste de bästa spelarna vara med varje gång. De som är kvar och spelar om platser i A-laget, kommer vi att möta och med tanke på deras egna och interna konkurrens om platserna, kommer det bli tufft. Trots detta tror jag att det blir en seger för oss med 12-8.

Paret Åke och Åke, kommer att strida till sig 3 poäng. De tar hjälp av sin erfarenhet  och utnyttjar hela banan i sin jakt på strikar. Jörgen som säger att den mentala spärren har släppt och kommer att jaga en plats i A-laget. Och Mats W har upptäckt att man inte kan snacka omkull käglorna och har därför satsat på både nytt klot och nya skor. Ungdomarna i KIF kommer säkert få ett och annat att fundera när Mats sätter igång. Lennart och Jan-Åke är ett par som inte gör mycket väsen av sig. Det låter lika mycket oavsett om vilka siffror som de har. Men i kombination och med lugn och harmoni, kommer dessa herrar också ta tre poäng. På sista banparet finns familjen Odbert. Om Alfred koncentrerar sig på slagen och har kul, kommer Oddan att säkra åtminstone två poäng.

/Krönikören

Uppdaterad: 15 SEP 2009 19:01 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info