Hoppa till sidans innehåll

Krönika omgång 13


Äntligen en spännande match...

Till helgen kommer vi få möta Örebrolaget ÖBS som ligger på andra plats i tabellen. Jag ville skriva tätt efter för att göra det hela mer spännande, men det skiljer faktiskt 3 poäng mellan oss. Och till tredjeplatsen i vår grupp är det hela 14 poäng, så vi får väl kalla det här för lilla gruppfinalen.

Fight är ett taggat lag då vi förlorade förra helgen mot ett rekordslående Nyköpings BS som tack vare den segern fick lämna jumboplatsen i sin grupp. ÖBS som vi vann över tidigt i höstas med 16-4 och kägelpoängen 6623-5791. ÖBS har haft en negativ trend under hösten men har sedan nyåret ökat sitt spel rejält. ÖBS- och Fightspelarna känner varandra rätt väl och jag tror att ÖBS har laddat extra inför den här prestigematchen. Denna laddning är till vår fördel då ÖBS kommer att spänna sig i jakten på seger. Snittmässigt ligger vi ca 80-90 poäng högre per serie, vilket i dessa sammanhang får anses som ingenting. Det kommer bli en öppen match. Dock har vi fördelen av att vi kan spela lugnare, då det är ÖBS som jagar både revanch och resultat. Slutresultatet blir 12-8 till vår fördel, men det är en ÖBS som har högsta slagningen. Vem? Det avslöjar jag på lördag kväll...

B-svängen ska ut på en riktig resa, den här gången den till Västerås och Bellevuehallen. Första gången vi mötte Västeråslagen fick vi 10-10 i ena matchen och förlorade med 13-7 i andra matchen. När sedan IFK Västerås och Västerås SK kom till Örebro för returmöte, vann vi båda matcherna med 17-3 och 11-8. Bellevuehallen har varit knepig att spela i under säsongen och inget säger att det är annorlunda när B-laget kommer. Dock är B-laget så rutinerade att de hittar sitt spelställe relativt snabbt och får med sig käglorna. Kanske inte som strike varje gång, men 8-9:a på en spärr är värdefullt det också. Även i B-laget så leder vi tabellen med tre poäng och jag tror vi har en stor chans att få med sig mera poäng i helgen. Första matchen går redan klockan 0900 och vi möter då laget som ligger på andra plats, IFK Västerås. Vi har dessutom en revanch att utkräva, men tyvärr kommer vi inte räcka till. Dels är tidigt på morgonen och IFK är mer intresserad av att vinna. Det blir dock en knapp seger för IFK med 12-8 och endast 36 pinnars skillnad. Däremot är vi mer inspelade mot VSK som vi möter i andra matchen. I den matchen vinner vi med 15-5 och åker med två poäng till.

För att sammanfatta det hela, A-laget tar fram sina kämpartakter och vinner knappt med 12-8. Det kräver att alla är med och gör sitt bästa, vilket jag vet att alla gör. B-laget resa till Västerås kommer att resultera i en förlust och en seger, vilket gör att vi behåller förstaplatsen även här.

Lycka till alla Fightare...

Uppdaterad: 22 JAN 2010 00:19 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info