Hoppa till sidans innehåll

Krönika omgång 14


Tuff helg väntar

Det var länge sedan som Fight stod inför en sådan här utmanande match, som väntar oss till helgen. Två matcher i Västerås, båda matcherna går på bana 13-20, alltså den halvan som vi har viss respekt för.

Första matchen är mot BK Plein, ett lag med ett hemmasnitt på 5640 poäng, vilket innebär 176 i snitt/serie. Plein har så här lång i säsongen spelat 15 matcher och vunnit 8 av dem. 5 av segrarna är tagna på hemmaplan samt en oavgjord match. Snittmässigt har Plein 2 gubbar på ca 191-192 i snitt på hemmaplan. Förutom en så ligger resten någonstans runt 171-178 poäng. Med andra ord är Plein ett starkt hemmalag, men kan även ta för sig på bortaplan. Snittmässigt är vi väldig lika och det kommer bli gott om jämna bord. Vi har dock ett mer taggat spel och efter att ha tappat första serien, spela jämnt i anda, tar greppet i tredje och laddar för nästa match i fjärde serien, vinner vi med 7-11 och ca 73 kägelpoäng i differens. Till vår fördel naturligvis.

Den andra matchen för dagen är mot IFK Västerås, som inför helgen ligger strax före BK Plein i tabellen. De har lika många poäng, men IFK har fått en något bättre poängskillnad. Dessa två lag och Volvo FK är de lag som slåss om två av de tre platserna i den gruppen. IFK Sala leder i och för sig med bara 2 poäng, men har en match mindre spelad. Däremot har de långt ner till 5:e platsen i gruppen, så de har mycket att spela om här. Liksom Plein har de tagit 5 segrar av 6 hemmamatcher. Den sjätte matchen blev oavgjort mot just Plein. Snittmässigt sett ligger de strax under Plein, någonstans runt 5624, vilket innebär strax under 176 poäng i snitt. Skillnaden är så liten, att den nästan inte går att skilja dem åt. Vi har nu spelat in oss och hittat spellinjen, vilket stärker oss och gör att vi kommer öka med ca 70-100 poäng mot förra matchen. Det är dock jämna bord och vi har en liten, jätteliten fördel som vi klarar av att utnyttja och därmed säkrar vi segern även här. Västeråsarna kommer att fundera på vilket expresståg som körde över dem och slutsiffrorna hamnar på 5-15.

Både Plein och IFK Västerås visar upp en positiv trend då det gäller hemmasnittet. De har också mer att slåss om, eftersom de tre bästa i varje grupp kvalar uppåt. Och i deras grupp är det 4 lag inom 2 poängs skillnad. Ledande laget IFK Sala har en tuff bortamatch mot Taggen och Vingåker, två topplag i sin grupp. Vi tror dock på oss själva, är ett starkt lag och vill vinna hela gruppen, vilket vi ligger bra till för att göra. Därför kommer våra Fighter-takter fram och vi tar med oss hem 4 poäng.

B-laget som i princip har avgjort sin tabell, har speluppehåll. Med fyra matcher kvar på säsongen, måste de andra vinna alla sina återstående matcher för att komma före oss i tabellen. En till två segrar till och vi har säkrat förstaplatsen.

Nu är det bara att ladda för den kommande drabbningen!

Heja FIGHT!!!

 

Uppdaterad: 28 JAN 2010 23:28 Skribent: /Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info