Hoppa till sidans innehåll

Krönika omgång 15


Nu är det dags igen! För att ta sportspråket så är vi på väg in i sista kurvan, innan det viktiga kvalet börjar. Vi har nu två matchhelger framför oss, tre veckors uppehåll samt de två sista omgångarna innan kvalet. Vårt närmsta motståndare är BK Hammarslaget, hemmahörande i Köping. De har haft en resa tidigare till Örebro och gjorde då 5300 samt 5310.. Hammarslaget ligger för närvarande på tredje plats i tabellen och har endast två poäng tillgodo mot 4:e-platsade BK Skinnsberg.

Tittar man närmare på Hammarslagets statistik har de en spelare runt 190-strecket, Lars-Olov Tall, sedan sjunker det snabbt neråt 150 poäng. Trots att vi saknar två av våra starkaste namn, Fjädern och Oddan, i den här uppställningen kommer vi snittmässigt vara 600-650 poäng bättre Hammarslaget. Trots detta kan vi inte slappna av, utan det gäller att hålla slagen. Vi har tidigare haft 20-0-matcher och det vore kul och skönt med en 20-0a till. Men erfarenheten från matchen mot Nyköping BS, som slog klubbrekord i mötet, visar att vad som helst kan hända. Jag tror i alla fall på en ny storseger med 18-2 eller 19-1. Så frågan återstår, vilket bord är det som kommer att tappa...

Serieledande B-laget åker till Köping och ska möta Scheele/Palace B. Det blir det 4:e mötet den här säsongen och med resultaten 16-4, 10-10 och 19-1 och två segrar, känns det rätt tryggt. Den oavgjorda matchen var i Köping, så vi har en liten revansch att ta.

Köpingshallen kommer bjuda på en utmanande banor och de som åker dit, kommer att få skärpa sig för att få med käglorna. Det är ett rutinerat gäng som åker och med rätt justering (flytta alternativt ändra hastigheten) och strikarna kommer.

Det är en skön helg som väntar och jag önskar oss som spelar ett gott spel!

Uppdaterad: 17 FEB 2010 23:29 Skribent: /Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info