Hoppa till sidans innehåll

Krönika omgång 16


Finaldags i seriespelet.

Nu till helgen möter Fight ett laddat Taggen,  som leder sin grupp. Seger för Fight och divisionsegern är säkrad. Det andra alternativet är att vi måste vinna resterande matcher.

Taggen har spelat två matcher i Örebro tidigare på säsongen. Då blev det dubbelförlust mot ÖBS (13-7) och Käglan (12-8) och de snittade ca 5480 poäng. Totalt sett på deras bortaresor har de under det här året snittat ca 5481. Detta ska jämföras med vårt hemmasnitt på ca 6121, alltså över 600 poängs skillnad. Men erfarenheten från tidigare matcher som visar att även lag underifrån kan ha sina dagar och segra på vår hemmaplan. Besökarna kommer vara Taggade och vi har som vanligt ett starkt lag. Det kompliceras av Fightarnas loja inställning från förra matchen. Men förhoppningsvis tänds vi att det är lilla finalen (genrep inför kvalet?) och kommer igång betydligt bättre. En kvalificerad gissning är att resultatet hamnar på 16-4 till Fight, alltså en hemmaseger och därmed divisionsseger.

B-laget spelar direkt efter A-laget och det kommer bli mycket Fightare som hejar för båda lagen. Det är dags för säsongens sista derby mot KIF och sett till de tre tidigare matcherna får vi siffrorna 2-1-0. Allts två seger, en oavgjord och ingen förlust. Men siffrorna visar inte hela sanningen. Första matchen vann vi med 11-9, andra matchen blev 10-10 och den senaste matchen slutade hela 19-1. En förkrossande seger där B-laget spelade bättre än A-laget gjorde samma helg (det var samma helg som elitseriesammandraget var). KIF har inte alls gått bra i den där gruppen, endast 2 segrar på tretton matcher. I förra mötet var Jörgen i storform och tangerade klubbrekordet på 940 poäng. Frågan är om Jörgen nu har vilat sig i form och ska den här gången undvika rännan och ge oss ett nytt klubbrekord. Fight är i bra form och trots motgången förra helgen, då Scheele/Palace vann, tror jag på vårt lag och tippar en seger. Dock inte så krossande seger, utan mera runt 12-8.

Lycka till i helgen, Fightarna

Uppdaterad: 24 FEB 2010 23:36 Skribent: Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info