Hoppa till sidans innehåll

Kvalkrönika


Det känns lite sorgset, efter en lång och framgångsrik säsong har vi nu kommit till "vägs ände". En matchdag är kvar, sedan väntar grönbetet och allt annat som hör sommaren till (ja, jag ska njuta av sommaren!). Fight har tydligt visat sin ambition i år och det är nu det ska avgöras. UK slår på stort och vill ha med sig i stort sett halva klubben till Finspång. I och för sig så får han med sig långt mer än halva klubben, ryktena säger att truppen är uppe i 26-28 personer nu. Fast det är ju klart, alla ska inte spela, en del åker ju bara med för att bada...

Vilka möter vi då? Det är ett nygammalt Norrköpingslag som heter Team Booster. Sent förra året gick BK Slussen och Borgs BK ihop sig till en klubb och har i år spelat med ett lag i Div 1 och ett farmarlag i Div 2. Och det är på pappret ett svagt Div2-lag som vi kommer att möta. På 22 matcher har man 21 förluster(!) och 1 oavgjord. I snitt tar man 5,2 banpoäng per match och tappar 14,7 poäng. Fightarna har nästan den exakta motsatsen, vinner i snitt med 14,9 och förlorar 4,9 poäng.  

Team Boosters har två lag igång och det innebär att deras A-lag har tagit deras bästa spelare, de som kommer till Finspång är dem som slåss om platser i A-laget. Och det är inga dåliga killar som kommer, om man nu ska spekulera enligt rankingen. Statistiskt sett har vi ett övertag endast 66 käglor på 4 par, vilket i ett kval är inget. Men statistik är statistik och den ser bara bakåt.

Efter onsdagens KM och generalrepetition känns det betydligt bättre. Dels visade Oddan en otrolig form och slog alla klubbrekord som gick att slå på vägen. Han är dessutom på jakt efter fler rekord. Den nyblivne klubbmästaren Leif höll sig lite i bakgrunden, men var ändå långt över pari, liksom ett flertal till. Ett litet orosmoln var Peter som inte var i närheten av sin normala form, men som han sa, "det är ett genrep inför lördagen" så han var inte direkt orolig. Dessutom var han och några till i Finspång för att studera förutsättningarna. Och vad som framkom från den resan, var det bara positiva uppgifter, vilket lovar gott.

Men hur går det då? Ja, det tänker jag inte avslöja här, för kval är kval. Men sett över året på alla de aktiviteter vi gjort, så har vi nog aldrig kommit så väl förberedda till ett kval som det här året. Fokuset har hela tiden varit på den här helgen och det är nu det ska bära frukt. Jag tror dock att kvalet kommer avgöras på två fulla matcher, det kommer inte behövas någon tredje, avgörande serie eller Strike-out.

DIVISION 2 - HERE WE COME!!!

Uppdaterad: 15 APR 2010 14:23 Skribent: /Krönikören

 

Köp dina Apple-produkter hos:

mResell AB

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,
inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.
(Ny Sponsor via Tradedoubler)

Postadress:
BK Fight - Bowling
C/O Peter Lagerroos, Markgatan 12B
70355 Örebro

Besöksadress:
Strike & Co, Nastagatan 11
70228 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info