Hoppa till sidans innehåll

Roland slog Svenskt Rekord

17 NOV 2017 10:52
Roland förbättrade sitt eget svenska rekord på 18 m 30 pil i Veteranklassen vid tävlingar i Kungsängen.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2018 17:32

171115 Kvällsträffen 4, 30 pil Kungsängen

HIE Roland Bexander 240 p 3a /3   Svenskt rekord HI60 (Rolands nr 13)

 

Sällskaputrymme bakom skjutlinjen Foto Peter Arlekrans

Kungsängens egna lokaler är stora nog att ha 18 m tävlingar i. Där finns tom kontor och verkstadsutrymmen samt en trevligt barhörna.  Mycket bra ordnat. 

Skjutlinjen Foto Peter Arlekrans

Huset har dock en liten nackdel, lågt till tak. De gör att man träffas av takbelysningen ifrån ett ovan vinkel.  Ljuset blir faktiskt inte blir helt optimalt utan känns en aning obekvämt.  Lika för alla givetvis.  Och viktigast: bra stämmining i huset.

HIE: Lasse Höök Stockholms, Roland Bexander och Peter Norén Stirarna Foto Peter Arlekrans

Roland var länge ensam anmäld i Instinktiv och därmed kan inte eventuella rekord godkännas. Den ensamme långbågen Peter Nore'n Sturarna gick dock med på att byta klass till HIE. Han fick dessutom som bonus egen chans att sätta både klubb och distriktsrekord. På själva tävlingsdagen anmälde sig Lasse Höök så det blev till slut tre skyttar i HIE.

Ett av två utlottade presentkort Selfie Roland Bexander

Roland sköt bra inledningsvis, tom bäst under några serier men tappade senare några pilar för mycket. Den dåliga nyheten var att Rolands resultatet/30 pil blev 10 p sämre än vid Munktellträffen två veckor tidigare. Den goda nyheten var att det räckte till att slå Rolands gamla rekord och att slå nytt rekord i framtiden inte blir så svårt. 

Kaffe och bulle i väntan på sammanräkningen ingick i startavgiften. Roland fick en extra bonus genom att sen vinna presentkort nr två vid en utlottning som ersatte prisutdelningen för de vuxna. Så resan till Kungsängen i höstmörkret måste sägas ha varit mycket lyckad för Fiskgjusen.

Skribent: Roland Bexander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
BK Fiskgjusen - Bågskytte
Jan Liljegren, Gamla Vägen 3
13431 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info