Hoppa till sidans innehåll

Bosse högsta vinsten på 25an

18 NOV 2017 21:30
Bosse vann första pris vid utlottningen. Magnus säkrade en fin 4e plats, orädde Gustav gjorde sin tävlingspremiär.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2017 14:24

171118 Stallarholmens 25a 2017, 25 m Stallarholmen 

HC60 Bo Lindberg  248 241  485 p 4a /4

HIE Gustav Ljungberg 153 133 286 p 2a /2

HBE Magnus Nilsson 258 247  505 p  4a/  9

Klart för start. Alla stilar skjuter på 60 cm tapet, 3 spot eller 10 ringad. Foto Stallarholmens BK

Bo Lindberg visar kämpaglöd och ställer igen upp på en 60 pils tävling. Två av tre pilar satt i det gula och bara 10 p ifrån ett brons. Kunde lätt ha fått dessa poäng men mot slutet av omgång 2 så orkade Bosse bara dra upp bågen två gånger per omgång. Bättre skjuta två stadiga pilar än tre skakiga. Klokt. Bättre för självförtroendet oxå efter som man då ser sig själv skjuta goda pilar istället för flyers. Detta till trots sköt Bosse 4 p mer nu än i Munktellträffen för några veckor sedan. Så det blev en bra tävling ändå.

Foto Bo Lindberg

Bosse fick vid den lottade prisutdelningen nöjet att höra sitt namn ropas upp först och fick ett presentkort på Bågar & Pilar på 300 kr för sin insats. 

Länge var Roland Bexander den enda anmälda Instinktivbågen då Gustav Ljungberg vänligt nog ställde upp för att det skulle kunna bli tävling (minst två deltagare) och därmed rekordförsök för Roland. Nu blev Roland sjuk under natten och kunde inte komma till start. Då ställde hemmaklubbens sekreterare Karl-Erik Lönnkvist upp i HIE i sista stund så vår Gustav Ljungberg fick en motståndare trots allt.

Karl-Erik Lönnkvist delar ut presentkortet till Bosse. Foto Gustav Ljungberg

Karl-Erik berättar: Jo, det var roligt med Bosse. Han drog lottningarna för presentkorten med stort engagemang. Inför sista dragningen ropade någon: ”Dra dig själv nu” OCH DET GJORDE HAN.     Allmän glädjeyra!

Gustav Ljungberg och Bo Lindberg

Detta var Gustav Ljungberg första bågskyttetävling. Att börja sitt tävlande med  25 m som är en distans vi inte kan träna på inomhus var modigt gjort. Stallarholmen hade nygjorda buttar av tretex. Något som ställde till det för Gustav då några av hans spetsar satt kvar i butten då han drog ut pilen. Ytterst störande speciellt som han inte hade obegränsat med pilar med sig. 

Fick låna smältlim och gjorde intensiva lagningar i pausen. De han limmade om själv höll men de pilar som släppte spetsen var butikslimmade. Sensmoral: gör dina egna pilar själv. Lita inte på andra. 

Mot slutet var Gustav tom tvungen att ta en insats och spets och trycka olimmat in i en pil som förlorat spetsen bara för att kunna skjuta tre pilar den omgången. Nåväl Gustav är ingen som ger sig lätt och var ändå positiv till Stallarholmsäventyret trots spetskomplikationerna och återkommer på tävlingsbanan. Han fick iväg ett antal goda serier som var uppmuntrande att tänka på. Noterade ett personligt rekord! 

Och dessuton varje tävling framöver kommer ju garanterat att fråmstå som en stillsam promenad i parken jämfört med denna. 

Magnus är mycket aktiv med olika sporter och har därmed blivit ovanligt bra grundtränad. Detta gar givetvis bidragit till att han fått en haft en fantastiskt fin utvecklingskurva med sitt bågskytte. Det kombinerat med bra finmotorik och sitt stabila sinnelag passar skytte perfekt.

Magnus Nilsson provade även han lyckan på 25 m. Och var lycksam.Efter första omgången hade Magnus och Åke Svensson Fjädern bådå 258 p endast slagen av Mattias Strimark Örebro. I andra omgången tappade Magnus lite samtidigt som förre världsmataren i 3D Hatte Ziplies sköt upp sig till brons. 

Det blev en fin fjärde plats för Magnus bara 14 p ifrån silver i det tuffa startfältet. Och han sköt mer än hälften av pilarna i gult. Jättefint genomförd tävling ingen av Magnus! 

Skribent: Roland Bexander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
BK Fiskgjusen - Bågskytte
Jan Liljegren, Gamla Vägen 3
13431 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info