Hoppa till sidans innehåll

Magnus skräller

05 NOV 2017 15:14
Magnus tar ett helt oväntat silver i Barebow elit. Roland slår inte helt oväntat svenskt rekord i Instinktiv veteran.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2017 21:31

170928 Munktellträffen

HC60 Bo Lindberg 254  237  491 p 5 10or 22 9 or   4a /4

HIE Roland Bexander 247  254  501 p 7 10or 22 9or 5a /8

HBE Magnus Nilsson 258  253  511 p 14 10or  22 9 or  2a /22  Silver samt  400 kr i prispengar!

Roland Bexander, Bo Lindberg och Magnus Nilsson

Bosse hade väl tänkt sig att skjuta väl över 250 p /30 pil. Det fungerade bra första halvlek men tappade lite under andra delen. Rätt typiskt tyvärr att göta så på Munktellträffen eftersom det är den första inomhustävlingen för säsongen. 

Samtliga skyttar är alltså lite otränade på distansen men alla kommer ihåg hur bra de sköt i våras då de stått hela vintern och skjutit enbart på 18 m.

Men fakta i målet är att Bosse som numera bytt till compound är Sveriges älste aktive med tävlingslicens och som också skjuter en heldagstävling. En sann kämpes insats!

Rolands "nya" båge, den gamla Pärsons gris får bli reserv Foto Roland Bexander

Instinktivklassen kräver att man har en trästock. Dvs dagens rekurver med metallstock är förbjudna. Men en gammal fristilsbåge som den då top-of-the-line Hoyt 4 Pro Medalist med tung stadig stock är nu tillåten i instinktivklass. Givetvis med avskruvat sikte samt de två st en dm långa original stabbarna borta.

Kan man verkligen skjuta med så gamla grejer? Hantagen är anatomiskt lika välformade som dagens stockar. Och på 18 m behövs inte många pund för att få pilarna att nå fram. Kan det var så illa att skytten ändå är viktigast ändå? 

En annan fördel är att man kan skylla på materialets ålder om det går dåligt. ( Inte sant visserligen men man kan alltid skylla på det :)

Roland Bexander med 501 p och ett nytt svenskt rekord Foto Ulrika Backman

Roland var en till som också trodde att det skulle bli 10-20 p mer denna dag. Därför blev hans placeringen med 9 respektive 14 p ifrån brons och silver lite av en besvikelse. Men, men 501 p var Rolands första resultatet över 500 p som dessutom räckte med 30 p marginal till ett nytt svenskt rekord i HI60. Så medaljlösheten till trots får det nog anses vara en lyckad tävling ändå för Rolands del. 

Magnus packar ihop i väntan på slutresultatet Foto Roland Bexander

Magnus har utvecklats starkt i år. Han var svindlande nära att ta en SM medalj utomhus med barebowlaget tidigare i år. I första halvan slår han nytt personligt rekord och slår då alla utom säkert skjutande Åke Svensson BK Fjädern, Karlskoga. Magnus har då en 3 p ledning över sin namne Larsson ifrån Skogen. 

Skyttet fortsätter bra i andra halvlek men en lite mattning i slutet oroar vår Magnus N. Detta samtidigt som Magnus L skjuter upp sig starkt. En sjätte plats i andra omgången för Fiskgjusen låter lite oroväckande. Men det är fem skyttar som skjutit nästan exakt lika. Det skiljer bara 2 p upp till omgångens andra plats. Och viktigast av allt Magnus ifrån Skogen i Småland tar bara in 1 (en) p på vår Magnus ifrån Fiskgjusen. 

Tack vare jämt och högt skytte hela dagen erövrar en cool Magnus sitt första silver i en stor nationell tävling. I Munktellträffens största klass Barebow elit slår han 21 st skyttar! Vad kan man säga? En stjärna föds! Supergrattis Magnus!

Tvåa Magnus Nilsson, etta Åke Svensson Fjädern och trea Magnus Larsson Skogen Foto Roland Bexander

Succé. En synnerligen nöjd Magnus tar emot andra pris endast slagen av en enda skytt.

Skribent: Roland Bexander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
BK Fiskgjusen - Bågskytte
Jan Liljegren, Gamla Vägen 3
13431 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info