Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roland Bexander

Kursplats 190918


Våra kurser passar för både ungdomar från 10 år fyllda och vuxna. Vi har två kurstillfällen varje år som startar i mitten av januari respektive september och pågår under fem onsdagar i rad. Vänta inte med din anmälan.  Våra kurser blir snabbt fulltecknade. Får du inte plats på nästa kurs så sätter vi dig på kö till nästa tillfälle.
Höstkurs 2019 start 18 september. 
Vårkurs 2019 pågår och är fulltecknad.
Sluta drömma om bågskytte! Anmäldig nu!
Observera att du vid anmälan ger oss tillstånd att hantera dina personuppgifter enligt GDPR-lagen. Dvs, det blir ingen skillnad mot hur vi gjorde tidigare. För internt bruk i klubben, bågskytteförbundet, RF och kommunen. Tex skicka meddelande till dig om träningstider, kanske anmälan till tävlingar, utbildningar eller ansökan om bidrag.
***
Vi berättar om de olika bågtyperna och du får då instruktion i grundläggande skjutteknik och får skjuta med en rekurv-båge utan sikten en s.k. barebow.
Klubben har den bågskytteutrustning du behöver:
      -  arm- och fingerskydd (även kallad tab)  
      -  pilar och båge som är avpassad för din storlek 
      -  samt givetvis målmaterial
Alla får prova även compound och långbåge. Tag chansen att få känna pilen susa iväg med kraften från en modern båge. Kursen omfattar fem tisdagar och kostar 500 kr/person som betalas kontant vid första kurstillfället.
Alla bågar är seriösa tävlingsbågar. För att spänna våra minsta bågar måste man ha viss armlängd och armstyrka.
Minimiålder: fyllda 10 år senast dagen för kusstart. Max ålder: ingen, klubbrekordet för nybörjare är 80 år.       
Efter avslutad kurs kan man ansöka om medlemskap i klubben. Vår lokal Spegelsalen ligger en trappa upp i Ekvallens sporthall.
 

Varför just Bågskytte?

OBS Bågskytte är en av få sporter där ökande ålder kan vara en tillgång även i elitsammanhang. Man måste givetvis alltid vara stadig på handen. Men en äldre person kan ha mer avslappnad inställning till prestation och kan därför i en tävlingssituation skjuta som vanligt.

Tävlingen betyder vanligen mer för en yngre person som därmed riskerar att bli mer nervös. Och då blir det knepigare att träffa!

Det är också en sport där kvinnor inte på något sätt är slagna på förhand av män. Muskelkoordination och förmåga till inre lugn är nämligen viktigare än ren kroppsstyrka.

Vi utnyttjar det faktum att unga och gamla kan skjuta pilbåge tillsammans. Föräldrar och deras barn placeras i samma nybörjargrupp. I bågskytte har man den fördelen att man ser pilens resa mot målet. Tillfredställelsen är enorm när man redan innan pilen hunnit fram ser att pilen kommer att träffa. 

Bågskytte är helt enlkelt kul! 

Långbåge, Jaktrekurv, Barebow, Recurve eller Compound?

Många vill lära sig skjuta långbåge hos oss eftersom vår klubb är särskilt framgångsrik inom det området. En utmärkt idé.

Även dessa ber vi gå denna kurs först som en gemensam introduktion till bågskyttesporten.

Sen som medlem i klubben väljer man att specialicera sig på långbåge, jaktrekurv, barebow, recurve eller compound. Kanske direkt eller efter att ha prövat samtliga klubbågar ett tag.

PS År 2011 tog klubben hem hela 10 SM-guld. Sex Guld med Långbåge och fyra 4 Guld med barebow vilket gjorde oss till årets mest framgångsrika klubb.
Inte skryt. Bara fakta:) DS


 archers-what-foto-yi-liu

Olika sett att se på saken. Foto Yi Lui 

Kapsylöppnare
 
Uppdaterad: 03 NOV 2018 22:56 Skribent: Roland Bexander

Postadress:
BK Fiskgjusen - Bågskytte
Jan Liljegren, Gamla Vägen 3
13431 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info