Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


- Tar ni bara emot nybörjare vi terminsstart?

Svar: Ja,

under resten av varje termin försöker vi ta hand om på bästa sätt de nya skyttar som väljer att fortsätta. Vi har tyvärr vare sig plats eller kapacitet att starta en nybörjarkurs till vid en annan tidpunkt. 

 

-Kan man få Prova på inomhus bara vid ett enstaka tillfälle?

Svar: Nej, tyvärr.

Det tar för mycket tränartid i anspråk. Vi måste låta våra tränare som älskar bågskytte att få tid att träna lite själva också. Vi satsar på att träna alla nybörjare samtidigt. Och sen hjälpa dem vidare.  

 

- Jag har skickat in en anmälan, vad händer sen?

Svar:

1)      När vi fått in en komplett anmälan (email,adress, personr, telefon) ifrån dig får du ett mail som bekräftar din anmälan. Ditt anmälningsdatum blir ditt könummer.

2)      Omkring 10 dagar före kursstart får Du en inbjudan med förtur till en kursplats.

3)      Du måsta då snabbt (inom 2 dagar) svara med email om du fortfarande kan och vill ha din kursplats.

4)      Om du tackar nej eller inte svarar på inbjudan lämnas din plats till en annan aspirant på kölistan.

 

-Kursen är fulltecknad, kan jag ändå få en återbudsplats i sista minuten?

Svar: Ja, så kan det bli. Alla som inte får plats hamnar på kölistan. Vi skckar ut en ny inbjudan till den översta på listan så fort vi vet att en plats blir ledig. Det blir i så fall under veckan innan kursstart. De flesta har anmält sig långt innan kursstart och ändrade planer råkar vi alla ut för ibland.

 

- Utomhus på sommaren passar det som allra bäst med bågskytte.  Kan man få Prova på eller gå en nybörjarkurs då?

Svar: Nej,

under ”sommarterminen” skjuter alla skyttar själva. Våra tränare är aktiva tävlingsskyttar på olika nivåer. Klubbens egna bågar och pilar för nybörjare förvaras inte vid vår utomhusanläggning.

 

- Jag har varit aktiv medlem i en annan bågskytteklubb och har en egen båge. Kan jag få bli medlem hos er utan att först gå en Robin Hood-kurs?

Svar: Ja,

då kan man börja direkt när som helst under året. Robin Hood-kurserna är till för de som är helt nya inom bågskytte.

 

-Jag är vuxen, kan jag gå tillsammans med mitt barn eller har ni kurser för bara vuxna?

Svar: Vi utnyttjar det faktum att unga och gamla kan skjuta pilbåge tillsammans. Föräldrar och deras barn placeras i samma nybörjargrupp. Vi utövar en av få sporter där man med olika ålder kan träna sida vid sida med lika stor behållning för alla. 

 

- Till vilka riktar ni Robin Hood-kurserna?

Svar: Boende i Värmdö eller Nacka (gäller inte Älta) får förtur.

Vi har dessa kurser för att försöka locka nya medlemmar till vår bågskytteklubb i Gustavsberg. Det betyder att vi riktar oss till dem som bor i närområdet. Förtur ges till boende i Värmdö och Nacka (gäller inte Älta) eftersom vi tyvärr har haft 100% bortfall bland de nybörjare som inte bor där. Älta ligger i Nacka men boende där har mycket närmare till Tyresö.

Vi rekommenderar att man hittar en klubb nära där man bor. 

Exempel på några bra klubbar från norr till söder kring Stockholm:

Upplands-Väsby  http://www.uvbk.se/

Dana pilen Danderyd  https://www1.idrottonline.se/BKDanapilen-Bagskytte

Ulvarna Bromma https://www8.idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte

Stockholms BK  https://www8.idrottonline.se/default.aspx?id=292842

Uven, Segeltorp  http://www.uvbk.se/

Huddinge BK  https://www5.idrottonline.se/default.aspx?id=410125

Tyresö BS https://www2.idrottonline.se/TyresoBS-Bagskytte

 

-Varför kräver ni hela personummret (10 siffror) vid anmälan?

Svar: Krav från Riksidrottförbundet (RF).

Vi och alla idrottsföreningar i Sverige använder RF:s system IdrottOnline där medlemmar administreras och som används vid bidragsansökan. Vidare täcks man då av RF:s gruppolycksfallsförsäkring.

Du läser just nu på vår av RF betalda hemsida i det WEB-baserade hemside- och klubbadministrations-sytemet IdrottOnline.

 - Måste man vara 10 år fyllda vid kursstart?

  Allt skytte kräver högsta säkerhet och därmed tillräcklig mognad av skytten. Det har inte små barn.  Vi har endast seriösa tävlingsbågar. Dessa kräver en viss muskelstyrka för att hanteras. För små barn klarar helt enkelt inte det.

 Vi har 100 % bortfall bland de barn som tidigare har tillåtits starta vid yngre ålder. Enda undantaget är om en förälder redan är en medlem och erfaren skytt som därmed blir privatlärare som ALLTID står mindre än en halv meter ifrån den unga skytten.

 Bågskytte kräver muskelkoordination. Därför kan tex tjejer hävda sig lika bra som killar. Men oavsett kön så har små barn det vanligen mycket knepigt. Vi har mycket större framgång med nybörjare ju äldre de är. Vi låter hellre barn vänta in 10 årsdagen och lyckas bra än låter de få försöka för tidigt och misslyckas. 

-Måste man ha email för att få skjuta pilbåge?

Svar: Ja, låter tokigt men i praktiken är det faktiskt så. Tränare och administratörer arbetar ideelt, dvs utan betalning,för blivande och nuvarande klubbmedlemmars skull. Vi måste förenkla administrationen så mycket som möjligt. All korrespondens med aspiranter och medlemmar sker därför med email. Så har du inte email själv måste du prata med någon nära dig och be att få använda den emailen för din kontakt med klubben.  

Uppdaterad: 07 AUG 2017 11:17 Skribent: Roland Bexander

Postadress:
BK Fiskgjusen - Bågskytte
Jan Liljegren, Gamla Vägen 3
13431 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info