Hoppa till sidans innehåll

Bra bowlinghelg för Force

24 OKT 2021 22:01
Det har varit mycket bowling under helgen som gått.
  • Skapad: 24 OKT 2021 22:01

Med solen i ryggen och stora förhoppningar om att få med sig viktiga poäng hem satte vårt A-lag siktet mot Karlskoga för att där möta BK Nobel F1 och BK Kasi. Första motståndet på banorna var Nobel, matchen började väldigt jämt och båda lagen fick slita för att kunna få klotet dit dom ville. Det bjöds på mycket strike, men också mycket annat som en bowlare helst inte vill se. Båda lagen kämpade väl och efter halva matchen stod det 5-5. Force såg ändå ut som det starkare laget och i tredje serien höjdes poängen ett snäpp och hemmalaget orkade inte hänga med. Serie 3 slutade 4-1 till Force och i sista serien visade Force att man hade mer att ge när banorna ändrade sig och fick med sig 5-0. Matchen slutade 14-6 och bäst i Force blev Tobias på 912 poäng.

Till andra matchen märktes det direkt att Force var varma i kläderna och första serien vanns med närmare 150 poäng och ställningen 4-1. Kasi hade svårt att hänga med även i serie två trots att kägelpoängen sänktes en aning, Force kunde vinna även den med 4-1. I tredje serien verkade bortalaget väldigt sugna på att kunna stänga matchen och få med sig ytterligare en seger hem, vilket visades genom att dunka in en kägelpoäng på 1773 som gav 5-0 och matchen var därmed avgjord. Sista serien kunde varit en transportsträcka men då alla poäng är viktiga i den otroligt jämna tabellen så körde Eskilstuna-gänget på för fullt och vann med 4-1 som gav ett slutresultat på 17-3. Även i denna matchen var Tobias bäst på 912, följt av Benny (881 poäng) och Sebastian (869 poäng).

Dessa två vinster gjorde att Force nu gick upp på andraplats i tabellen. Nästa helg, lördag 30/10 klockan 10.00, är det ”seriefinal” då serieledarna Västerås kommer på besök till Eskilstuna.

Force F hade på lördagen hemmamatch mot Bålsta BC F. Hemmalaget hade inga problem att klara av detta då Bålsta inte riktigt kunde bjuda upp till något större motstånd. Efter två serier ledde Force med 10-0 och var på god väg att ta full pott, men i de två avslutande serierna tog ändå Bålsta en poäng i respektive serie så matchen slutade 18-2. Bäst i Force var Frank P med 753 poäng.

Nästa match spelas lördag 30/10 klockan 11.40 mot Etuna F. Derby! Hoppas många kan komma och stötta laget.

Under söndagen spelades Distriktsmästerskap för 3-mannalag i Nyköping. Force skickade ett lag bestående av Alvin, Adam och Kennet. Åtta lag spelade i gruppen och man skulle möta alla lag över två serier där totala kägelpoängen räknades. Laget visade redan från start att dom var något att räkna med och vann de första matcherna övertygande. Trots några mindre bra spelade serier i mitten av passet så förlorade Force-gänget endast 2 av 14 serier i matchspelet mot dom andra lagen och kunde utan problem vinna kvalet. Semifinal och final spelades två serier där totala kägelpoängen avgjorde vem som vann. Semifinalen vanns med över 60 poäng men i finalen blev motståndet betydligt tuffare och det avgjordes inte förrän i de sista två rutorna. Där visade Force sin stabilitet och täckte alla rutor som visade sig räcka till seger med minsta möjliga marginal. Vinst i DM betyder fortsatt spel i SM i februari.

Skribent: Adam HP
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
BK Force - Bowling
Johan Rundgren, Snickarvägen 29
63223 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +4616140731
E-post: johan@eskilstunabowl...

Se all info