Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska BF


Svenska Bowlingförbundet har skapat ett nytt pris för att uppmärksamma engagerade och skickliga ledare inom parabowlingen. Passa på att nominera den ledare du tycker ska bli årets paraledare 2022 senast den 4 november.
 
I helgen genomfördes förbundsmötet på Quality Hotel Winn i Haninge. Jan Wiede blev omvald på två år som ordförande för Svenska Bowlingförbundet. – Det känns jättebra att få fortsatt förtroende, säger Jan Wiede.
 
Europatourtävlingen Brunswick Open har avgjorts i helgen i Wittelsheim. William Berggren och Kim Bolleby blev topp åtta i tävlingen. För William Berggren var det hans bästa placering hittills i Europatoursammanhang.
 
Idag avgjordes andra deltävlingen i Swedish Youth Tour i Nässjö och det blev Clan-segrar i båda klasserna. Melwin Nielsen fick kliva högst upp på prispallen i U18-klassen och Jonathan Hallberg kunde göra detsamma bland U23:orna.
 
Stånga IF vann dubbelt mot Team Sollentuna i damernas Norra Allvenska på söndagen.
 
Andra deltävlingen av Swedish Youth Tour avgörs i helgen i Nässjö. 83 deltagare är med i tävlingen varav flera juniorlandslagsspelare som tog medaljer vid JEM i Wittelsheim.
 
Det står nu klart att Moa Ekström fortsätter som förbundskapten för juniorlandslaget. – Vi är jätteglada att kunna förlänga med Moa Ekström, säger Michael Granström, sportchef i Svenska Bowlingförbundet.
 
Till helgen är det dags för Svenska bowlingförbundets SDF-konferens samt årsmöte på Quality Hotel Winn i Haninge. – Jag ser fram emot spännande och intressanta dagar, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.
 
Premiärupplagan av One Lane Challenge har dragit igång i Ed. Vid tävlingen spelar man alla serier ensam på en och samma bana. Team Sweden herr är med och kvalar nästa helg.
 
Hans Werner, Team Lerum BC visade i lördags att gammal är äldst. I segern mot BK Joker F i division 1 Norra Götaland slog 81-åringen 1031 poäng vilket är hans bästa resultat någonsin över fyra serier.
 
Bowlingkonceptet Strikejakten för barn 7-12 år lanserades i februari. Intresset har varit stort och flera föreningar runt om i landet är igång med det nya träningsverktyget.
 
Hösten är kommen och såväl damernas som herrarnas elitserie är i full gång. Ett av lagen som med stor sannolikhet firar denna söndagkväll är Kulladals BS som överraskade rejält när de gav Team Pergamon BC på nöten i Partille.
 
Det blev bara hemmavinster när Nordallsvenskan startade i helgen. Bodens BS vann ganska klart med 15-5 mot Piteå BK. De andra tre hemmavinnarna var Wilhelmina, Flash och Fjällräven.
 
Team Clan och IS Göta är fortsatt obesegrade i herrarnas Elitserie. Lagen möttes på lördagen och spelade oavgjort, 10-10, där Clans Alexander Tigerstrand slog 300. Även BK Kaskads förlustnolla är intakt efter en kämpaseger mot IKW/Köping BK.
 
Calluna och AIK har båda tre raka segrar medan Spader Dam F åkte på sin första förlust.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
BK Glam - Bowling
c/o Lars-Åke Lindh, Nygatan 20 B
70211 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619262466
E-post: Bkglam.bowling@gmail...

Se all info